Thread: Logic 5 za PC
View Single Post
Old 21-08-2007, 09:55 PM   #6
tom
Senior Member

tom's Avatar

Default Re: Logic 5 za PC

Napravi 8 kanala za isti Audioinstrument(Colossus).Taj Logic ne prepoznaje fizicki(vizuelno)odvojene midi kanale.Sve ih podesi na midi ch ALL(ovo nisam siguran).Iz kontrolera moras da sviras onaj kanal koji ti treba(1-16).Ja to podesim na P 90.

Ako si nesto vec uradio u midiju idi na Event list i tamo pod midi kanalom promijeni koji ti treba.Jednostavno on midi kanale cita kao integralni dio midi eventa.Krace,midi mora da je isprve odsviran u odredjenom kanalu ili ga promijenis kasnije.

Jbg,zakomplikova ga ja.

Ono drugo.Valjda mislis na rutovanje audija ia visekanalnih instr.
Ja ovako radim(mozda je trapavo - neka me neko ispravi ako ima lakse).
Napravim vise auxa pa ih onda pridruzujem audio kanalima kao neki input.To radi.

Neki instrumenti hoce da se pokazu kao visekanalni(Mach 5 npr.) a neki i ne(nazalost Kontakt,Drumazone,itd.)Nesto nisam siguran za Reaktor.
To je ozbiljna mana u odnosu na novije.

Za midi mislim da noviji sekvenceri i nisu nesto previse bitno donijeli.Mozda prdim ali meni ovaj Logic cak i bolje(mudastije) zvuci.

Imao sam neke manuale a ima i dosta tema posvecenih njemu na pocetku ovog podforuma(prije vise godina).Ja sam ih ovdje kompilirao:

http://www.sendspace.com/file/kloesh

Imam jos i engleski manual za 5-icu kao i manual za 3.5 na francuskom ali su mi preveliki za upload.