Quote:
Uglavnom... ja nisam ni imala namjeru biti nečiji tonski snimatelj, niti nečiji producent, ali nekoliko puta sam na to pristala i skoro svako od tih iskustava je bilo ultra-mučenje. Od nemogućnosti da se odsvira uz metronom do snimanja jedne riječi 3 h, do iscrpljivanja mojih psiholoških talenata kojima ulijevam volju, snagu i vjeru u sebe nekom koga vidim prvi put u životu.. ma daaaaj... premalo me plaćaju za tako što....
Što sam tada otkrila? To nije za mene. Rad sa amaterima, no way. A profesionalnci ionako neće doći na snimanje u moj mali studijić, tako da sam to rješila po kratkom postupku i odlučila do love doći nečijim svojstvenijim sebi.... na kraju je ispalo još bolje (i masnije plaćeno)!
|
Ovako se i kod mene zavrsila producentska karijera mada sam se ja malo duze "opamecivao"(Hr je finansijski jaca od Bih

).!Nikad nisam snimao bendove(hvala Bogu) ali sam zato ubijedjivao,ispravljao,dokomponovavao,bojio,farbao i dubio na obrvama!A sve sami talenti...Ponizavao sam se do beskraja!
Melodyne znam bolje od broja svoje licne karte!:o
Klinac napise pjesmu u kojoj se sve samo ponavlja i od tih govana pravi pitu.Ex-metalac turned estradnjak(nesto k`o Cipi iz Osvajaca,takav mu je stil pjevanja - uzas!) 2 sata gleda kako ga ispravljam u Melodyneu i pritom kaze:"Jos ti to malo!!!"
"Daj to neka bude jace!" "Mislis ovako?" - i odvrnem volume na mikseti.On kaze - "Da,da tako!

o:o
Na kraju te ogovaraju po gradu kako si neozbiljan,umisljen,ovo-ono.Kap u prepunoj casi je bilo nedavno nipodastavanje koje sam dozivio od lokalnih "velicina" glede kvaliteta mojeg aranzmana i tome je sada kraj!
Zato mi je i drago kada neko odavde ode u Bg ili Zg i tamo ga oderu k`o kokos posto znam s kime su imali posla.
Znam da je svuda manje-vise isto ali kod nas ovdje(bl) je istije...
Ruku na srce,cast izuzecima! To je bilo zadovoljstvo!
Stive,vrati se!!!(Tiki ce ovo razumjeti)
Mozda ovo nekom i nije bitno ali oprostite,bilo mi je na srcu...