Quote:
Originally Posted by HeatMan
koji ti je ovo akustichki tretman, arti? kolko si pukao na to?
|
Ovo je tretman koji je nekada (1999) napravljen za prostoriju za vezbanje. Na zidovima od armiranog betona nalazi se sloj stripora, jedan sloj azmafona i preko toga azma ploce. Korektno je sluzio za vezbanje, nije bio pregluv, a lepo je upijao gornju polovinu spektra.
Od skora je prostor unapredjen u mixroom/atelje, i ispostavio se neupotrebljivim za iole glasniji rad, zbog ogromne reverberacije na dubokim frekvencijama, i comb filteringom all arround. Posto nismo imali para za ozbiljnije zahvate za pocetak smo ubacili 4x2 bale od mineralne vune Isover i to me je izaslo ukupno 10.000dinara. Rezultat je osetan, vreme reverberacije se osetno smanjilo, ali i dalje zestoko pravi problema u domenu sub-bassa i samog bassa. Imajuci u vidu veoma agresivne Mackije, i moju orijentaciju ka zivoj, gitarskoj muzici, dobio si recept za nocnu moru.
Sad cekam da mi umre bogati stric iz Amerike (koga nemam) pa da mi ostavi kintu da platim reinkarnaciju studija Hammer..
inace, u ono vreme, ova obrada azmafonom me kostala oko 500maraka po zidu. sa montazom