View Single Post
Old 15-08-2007, 11:28 PM   #52
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
e sad, jga, meni se ne svidja zvuk ni od jednog.
Nema dovoljno diskretne elektronike. Ja sam ga otvarao dok sam ga servisirao (po?to je tvornički bio krivo napravljen, trebalo je tri stvari srediti - ni?ta stra?no, malo lemljenja, malo struganja PCB vodova itd.). Uglavnom, sve je u SMD-u, malo, precizno, gotovo neprimjetno. Teba ti vremena da skonta? gdje je oscilatorski dio i sl.

Evo sada kada uzmem MS-20 vidjeti ću. Teoretski mi neće trebati Neptune, ali ako ga prodam, gubim MIDI/CV konverter koji ko?ta 100 EUR, pa nemogu ganjat MS-20.

Quote:
MS-20 me malo razocarao moram priznat, al o tome sam vec pisao
Neznam. Ovisi koliko si spajao kablove po njemu. Ili si samo slu?ao zvuk. Instalirao sam Legacy da vidim mogućnosti spajanja. I moram priznati da sam odu?evljen koje se sve kombinacije mogu radit. Pogotovo ako čovjek napravi i eksternalni patchbay za kablovinje!

Meni je za "zvuk" daleko najbolji Pro-One od svih monofonika. Bez obzira ?to će Roginator sada pričati o Moogu (velikim slovima), ali to je tako. Osobna preferenca. Več sam poslao ovaj Pro_One demo (400 kB). Kada sam ga čuo, rekao sam "To je to": http://www.unease.se/mp3/Unease-Dont_Go_replica.mp3

Ali jebemu, onda ću imat pun k. monofonika: CS-15, MS-20, Monopoly, Neptune 2, Pro-One.

Tako je to kad nema? para pa se mora? krpat. Ali neka. I Vince Clark je radio uglavnom sa monofonicima i ni?ta mu ne fali. Jo? je dobio i titulu Kralj Monofonika.

@goasia: V/Hz je standard koji koriste monofone CS serije i neki Korgovi. Ima ti http://www.chd-el.cz/index.php?id=4 ali ih mora? tra?it da ti ga modifikuju za CS, a u skladu sa CV specifikacijama istog, koje će? naći u manualu. Njihov uređaj je od +312 mV, a ja mislim da tebi treba od +125 mV ili će? ostat bez prve 2 oktave (nema bassa). Proveri u manualu.
Don Solaris is offline   Reply With Quote