View Single Post
Old 15-08-2007, 09:01 AM   #21
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Registracija studija

Quote:
Originally Posted by Vlaki View Post
Da li se to odnosi i na studio? Recimo da dajem usluge raznim verskim organizacijama i sl. gde bas i nema neke love, pa s tog razloga budem "neprofitabilan"? I kakva je procedura registracije studija kao neprofitne organizacije, ako takv vid uopste postoji?
Evo, opet cu ja... neko ce vec dopuniti ako sta propustim ili lupim.

Prvo, mislim da mesas pojam "neprofitan" i "neprofitabilan"... prvim se naziva sektor koji ne funkcionise na principu profita, a drugi pojam je, po meni, drugi naziv za "neisplativ"... znaci nije isto.

Neprofitni sektor funkcionise na principu donacija, i to nema veze mnogo sa kolicinom novca, nego sa nacinom na koji se dobija... osnovno je da se ne prodaje nista, ni roba ni usluge.... znaci nema nikakvog prometa.

Ako si neprofitna organizacija... prakticno ne proizvodis nista, da bi to kasnije prodavao, te tvoje postojanje obezbedjuju donatori....

Elem da ne trabunjam dalje... posto ce tvoj studio sigurno nuditi usluge, ti ces se znaci baviti prodajom usluga, a to je profitni sektor... bez obzira kome naplacujes svoje usluge, da li su to neprofitne organizacije ili profitne... svejedno... ti si profitan

Mozes biti neprofitan samo u slucaju da pripadas nekoj organizaciji koja sav rad u tom studiju finansira od svojih donacija a studio radi samo za njihove potrebe, i usluge studija ne prodaje nikome drugom...

Znaci sasvim normalno mozes prodavati svoje usluge neprofitnim organizacijama... a vec ta cinjenica da prodajes usluge, te svrstava u profitni sektor.... kao i sve ostale pekare, prodavnice, itd...

Ako sam negde izgresio... ispravite me.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote