Quote:
Originally Posted by clusterchord
pitam iskljucivo za powered plugin system, odn. DSP sistem ..
|
uuuups ..... promaklo mi je ovo .... napisao sam ti od prilike sta meni najvise treba kad radim takve stvari
Quote:
sve sto ste nabrojali stoji do neke mjere - koristio sam to nebrojeno puta. sve od elementala, dB itd. neki put zvuci bolje od wavesa, neki put ne. taj Eqium mi ima neki neprirodan prizvuk, pogotov kad ih koristis puno, stvori se neki "build-up" ....
|
Vidis .... ja pa opet build up cujem kod waves a

.... zato ih vise ne koristim
Quote:
Max ti si mi pricao o tom nevjerovatnom master pluginu za PoCo.. sto je s onim "cambridgeima i oxfordima" - nije li to bolje od ovih elemtala i wavesa?....
|
ha ha ha ha MD3 ( my preciousssssss ....

)
Pa pazi u cemu je stos . Kod tih serija itd .... cesto dobijas stvari prilicno loseg kvaliteta , a i sam rezultat je u sustini zvucno inferioran u odnosu na normalan audio mix .... o stereu i da ne govorim .... cak i ako je stereo .... treba da se drzis usko ....
Tako da nema ni potrebe za nekum mambo jumbo spravama sa ne znam kakvim zvukom ..... jedino sto se tu " trazi " je glasnoca ..... za tu svrhu su se po meni pokazali najbolje Timeworks mastering komp ( limiter ) Sony oxford inflator .... i ponekad L2
Samo zato sto mozes dosta da ih gazis .
UAD limiter i Brickwall2 sa PoCo ( TC 6000 sistema ) mogu da zvuce ovako ili onako ... ali ih ne mozes gaziti ... sto je ovde problem
Onako kako ljudi ovde zahtevaju je da zvuci , glasno , agresivno i brutalno nadrkano ...... ako postignes RMS -7 .... tim bolje
A tu vec nema mesta zvuku ...... znas i sam
Eto ..... koliko sam pomogao verovatno sam i odmogao .... ali ovo stvarno pricam iz iskustva i mnogo trial 'n error varijanti
Ali eto .... javice se sutra jos neko .... mozda ce imati drugo iskustvo
Pozdrav