View Single Post
Old 14-08-2007, 10:23 PM   #1
Don Solaris
Pro Member

Post Ma koji Prophet. Propuh!

Ma večina tih novih analogaca (a imam doma jednoga VCO based) nemaju dovoljno diskretnih komponenata. I tu je glavni problem.

Stari sintovi plivaju gore dolje, a ovi su tako savršeno točni u pitchu. Sa druge strane, znam da to ima i prednosti. Kada filter staviš na keytracking 100% onda je to doslovno 100% i ako imaš rezonance, dobiš fakat precizan sinusni oscilator s kojim možeš svirat. Na Polysixu (SSM filter) jednostavno to ne možeš nikako izvesti, stalno pliva, a niti keytracking nije skroz linearan.

Od kada sam nabavio Neptune 2 (ok, svaka čast stroju, divlji ruting), pomalo sam se razočarao u tim novim igračkama. Svi ti novi "analogni" sintovi mi zvuče previše precizno.

I uopće se ne čudim što ovi demoi tako kako zvuče. Ali i tu ima logike. Ekipa se navikla na statiku, na VA i ostala softwerska zdanja. Jedan lik me satima uvjeravao da njegov softwerski Polysix zvuči kao moj pravi analogni. Mislim.... jebote, pa ako nisi u stanju primjetiti razliku u zvuku onda bolje ni ne zaslužuješ.

Ovo je zvuk: http://www.youtube.com/watch?v=RgHaVTDeK30

Točka!

Last edited by Don Solaris; 14-08-2007 at 10:33 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote