Thread: Test Sabiranja
View Single Post
Old 14-08-2007, 02:41 PM   #72
Max
Pro Member

Default Re: Test Sabiranja

Evo dva mixa OTB i ITB

Ja cu pokusati da napisem sto vise detalja , ali na neka pitanja necu biti u mogucnosti da odgovorim iz respekta prema izvodjacu ( A Radovic ) sa kojom sam imao fantasticnu saradnju i tvrdim da je izuzetno talentovan autor i pevac , i veliki profesionalac .

Znaci jedan mix je kompletno ITB , korisceni su dobri plagovi ( UAD , PoCo , VSS3 , Dyn eq i sl ) tada se jos nije pojavio waves ssl , a UAD je izasao sa Neve 1073 ....

Post je uradjen odmah na master kanalu , u Nuendu 3 , i exportovan je normalno kao stereo file , bez opcije real time export .... znaci obicno .

E sad .... posle smo otisli u studio gde smo poskidali sve soft efekte ( osim ponekog ohmboys a .... ) i onda smo iz Nuenda preko RME 9652 izasli na SSL 4000 ( znaci rme 9652 - optika - HD3 konvertori - SSL ) . Koristili smo ssl eq i comp , paralelna kompresija nam je bio 2 x distressor , Lex 960 , Manley MP , razni hardware i ..... ne secam se vise ... sabiranje u SSL 4000 i ssl ov bus kompresor .

Posle je taj snimak isao na post kod Janeza Krizaja ( opet analogija ) koji je radio Gibonny ja i sl ..... ( znaci iskusan dasa )

Jedino od eq software a koji smo morali da ostavimo na par kanala bio je eqium i to smo usko skidali neke frekvencije koje nismo mogli da skinemo hardware skim eq ima .

E da , da napomenem OTB mix nije radjen da se kopira ITB . Radio ga je moj prijatelj i saradnik ( naravno pod mojim budnim okom ) i ja sam se slozio sa 95 % odluka u OTB mix u . Takodje je on meni asistirao pri ITB mixu koji sam ja radio .

Eto .... to je to sto mogu da se prisetim .... ako neko ima jos neko pitanje neka pita ....

E da ... NAJBITNIJA STVAR !

Ovaj test NEMA za cilj da dokaze superiornost jednog ili drugog sistema . Kapiram da me pola foruma pogreno kapira da sam na strani ITB a . Ja sam jednostavno protiv misljenja da je OTB TOLIKO bolji ..... Znaci suzdrzite se nekih ITB vs OTB komentara , poslusajte mixeve i prokomentarisite ih

Pozdrav

http://www.bozoel.com/images/images/Max/AR1.wav

http://www.bozoel.com/images/images/Max/AR2.wav

Max is offline