imao sam digiface sa PCI, sad imam Fireface 800.
u 2 rijeci, fireware jest pouzdaniji, ne opcenito kao protokol, vec ako govorimo o konkrentim RME modelima.
i ja sma imao pizd.. sa tim bootanjem na starom kompjuteru..
istina sto Moritz rece, PCI bus jest nesto malo brzi, medjutim pitanje je koliko ti kanala i brzine treba.. fireface ganja 10 analognih i/o i moze jos spojiti 16io putem ADAT interface. znaci ako dodas jedan ili dva ADI-8 ili sl..
i sve to vozi unutar 6 ms. mislim da je to vise no dovoljno. za snimanje ionako sve radis preko ZLM pa nema latencije za monitoring. jedino ti, teoretski, malo brze sviraju VSTi instrumenti (koje meni ionako vjera zabranjuje da koristim

)..
meni je drago da vise nemam posla sa PCI-jem. i druga stvar, mogu odnijet fireface u bilokoji studio i prikopcam se za minutu i .. radim.
nisam jos odlucio hocu li za ekspanziju broja ulaza i izlaza, uzeti neki 8i/o konverter pa spojiti na ADAT i/o na FF, ili jednostavno uzeti jos jedan fireface. po cijenama od RME-a, ovo drugo se vise isplati. 4 adata.. 20 analg i/o na 96k.. 2 spdifa,, dva totalmixa itd itd. ne treba ti usr.. SMUX (dupla ADAT veza za 2 x 48k = 96k).
dva komada FF800 jos uvijek mozes voziti na firewire 400 protokolu, ukoliko ne koristis jos neki disk. XP ionako ne podrzava 800 u potpunosti. (samo u jednom smjeru.. ne sjecam se u kojem.. jel snim ili playback..). Neznam jel to na Visti rijeseno.. ?