Quote:
Originally Posted by Max
@ Alfom ..... hajde da se ukljucim pa da resimo ovo pitanje ....
Moras mi reci sledece ....
1. da li je input ( signal ) kontinualan ...... ( sinus) ili impulsni ?
2. Koja je vrednost peak a ( ako je impulsni ) ili koliki je nivo ( ako je sinus )
3. Da li su i jedan i drugi kompresor na insertu ?
4. Da li je to jedini signal ( ili se na masteru mesa sa nekim signalom ) i ako se mesa ... koja je vrednost tog signala .
5. Dal i se na kompresoru menja outpu gain
6. Ako je impulsni signal ..... da li ce ti odgovor uopste imati smisla ( logicnog ) jer odgovor je valjan samo za jednu vrednost ataka i releasa .
7. Ako je impulsni signal .... da li te zanima rezultanta samo na peaku ? ( mislim na prvi tranzijent ) koji je predpostavljam na nuli .... na pocetku .....
Pozdrav
|
Hvala svima. Dushane nisam vidio tvoj post jer si ga nakacio u međuvremenu dok sam pisao ovaj prije Maxovog.
Znači, ne postoji način da se ovaj problem postavi matematički. Stvarno sam mislio da mo?e. Zato sam i?ao sa stalnim upro?ćavanjem primjera.
@ Max : recimo ovako -
1. da li je input ( signal ) kontinualan ...... ( sinus) ili impulsni ?
Uzmimo da je na traku zvuk orgulja bez perc. - Dakle sinusni bez impulsa (ovo opet radi primjera)
2. Koja je vrednost peak a ( ako je impulsni ) ili koliki je nivo ( ako je sinus )
Recimo da je prosjek sinusa na -20 RMS
3. Da li su i jedan i drugi kompresor na insertu ?
Recimo da su isti (onu Steinberg) kompresori sa istim parametrima na insertu : jedan na traku sa gain na - 20, a drugi na mixu (opet radi ogleda) na -6.
4. Da li je to jedini signal ( ili se na masteru mesa sa nekim signalom ) i ako se mesa ... koja je vrednost tog signala .
Radi ogleda, radimo samo jedan trak - ovaj ogledni.
5. Dal i se na kompresoru menja outpu gain.
Opisao pod 3.
6. Ako je impulsni signal ..... da li ce ti odgovor uopste imati smisla ( logicnog ) jer odgovor je valjan samo za jednu vrednost ataka i releasa .
Upravo tako. Radi ogleda postavi te vrijednosti koliko god misli? da je smisleno.
7. Ako je impulsni signal .... da li te zanima rezultanta samo na peaku ? ( mislim na prvi tranzijent ) koji je predpostavljam na nuli .... na pocetku .....
Impulsni signal ima i svoj release - recimo da je takav. Traje dvije sekunde dok ne padne na nulu - i to recimo linijom koja bi na dijagramu bila hipotenuza sa - 10 dB na nulu poslije dvije sekunde. (ako je ovo 7. prekomplikovano - ne obja?njavaj).
Znam da pitanje nema veze sa muzikom, ali sa tonskim in?enjerstvom ??? .....