View Single Post
Old 13-08-2007, 12:39 PM   #19
Max
Pro Member

Default Re: Konkretno, ?ta se događa kada ...

@ Alfom ..... hajde da se ukljucim pa da resimo ovo pitanje ....

Moras mi reci sledece ....

1. da li je input ( signal ) kontinualan ...... ( sinus) ili impulsni ?

2. Koja je vrednost peak a ( ako je impulsni ) ili koliki je nivo ( ako je sinus )

3. Da li su i jedan i drugi kompresor na insertu ?

4. Da li je to jedini signal ( ili se na masteru mesa sa nekim signalom ) i ako se mesa ... koja je vrednost tog signala .

5. Dal i se na kompresoru menja outpu gain

6. Ako je impulsni signal ..... da li ce ti odgovor uopste imati smisla ( logicnog ) jer odgovor je valjan samo za jednu vrednost ataka i releasa .

7. Ako je impulsni signal .... da li te zanima rezultanta samo na peaku ? ( mislim na prvi tranzijent ) koji je predpostavljam na nuli .... na pocetku .....

Eto ....postavi opet precizno pitanje sa ovim stvarima koje sam postavio , pa cemo naci odgovor ( iako on nece objasanjavati nikakvo pravilo , jer pri bilo kojoj promeni ataka i releasa ces dobiti potpuno drugaciji rezultat )

Isto tako ako se radi o prirodnom opadanju zvuka ( gore navedena cinela ) koji rezultat te interesuje .... tranzijent ili rms .... jer od duzine pada signala ce se menjati i rezultat ....

Eto uz najbolju nameru , mada je pitanje prilicno besciljno u smislu da se ne moze napraviti nikakav postulat od njega , niti ga mozes primeniti kao pravilo na nesto drugo .

Mozemo se poigradi sa njom kao matematickom jednacinom ..... koja nnikakve veze sa muzikom

Pozdrav
Max is offline