Quote:
Originally Posted by Manley
nemoj da vredjas zastavu i to je na neki nacin fiat, a samim tim rodjak ferarija 
|
Odmah sam ja uvideo slicnosi izmedju Yugica i F50, do duse postoje
sitne razlike u finesama koje samo vrhunski majstori mogu razlikovati.

@SumaNut... heh... svako radi valjda sa onim sto mu se svidja. Naravno da su varijante iz PCM serije odlicne, Lex 300, L480 itd. da ne pominjem, jer su to zaista vredne stvari. Ali... kojekakva MPX chuda (izuzev MPX-1), ja bih zaobisao u sirokom luku... Za mene su kud i kamo bolji npr. Altiverb, Plate 140, VSS3, Princeton Digital Stereo Room, IK CSR...
Ali... to sam ja i to je moj ugao gledanja, a na svakome je da odabere ono sto mu se svidja. Ako se tebi nesto dopada, a jos ga i primenis na pravi nacin... onda je dobro, sta god neko treci rekao o tome.
Vrlo mali broj ljudi poseduje ezotericne uredjaje poput L480, Manley eq-a, SSL stolova i to je neka druga prica, jer to obicno ne kupuje "svako"... , ali zato vrlo veliki broj ljudi kupuje razne krsheve (zato sto je to ipak hardware) trazeci magicni stapic i "dugme za SUPER", a najcesce problem nije u spravama. Nista nece da radi umesto nas...
Rekao bih da postoji veliki broj krsh snimaka radjenih na vrlo skupoj opremi (barem kod nas, a verujem da je tako i u svetu), a takodje i u obrnutom slucaju. U slucaju software-a je to cak i znatno cesce, ali ne zato sto "software ne valja", vec zato sto je zahvaljujuci piratima pristupacan, pa svakome padne na pamet kako bi bilo lepo da sasvim sam i bez icije pomoci uradi pesmu
Treba praviti razliku i da li neko kupi ezoteriju od hardware-a zato sto to stvarno voli i ume sa tim da radi, ili da bi namamio priglupog pevacha kod sebe u studio uz reci "Vidi sta imam... proser... proser", a mozda i zbog vere u dugme "super"... i jedno i drugo i trece su cesti slucajevi, a nije na firmama da brinu o tome ko ce da kupi njihov proizvod...
Takodje postoji i nepostovanje prema software-u upravo zbog pirata... posto je onda to "dzabaka", a kad bi morali da ga plate, kao sto ga mnogi i placaju, video bi kako bi ga hvalili na sva usta.
He, he... kao sto rece agent Molder: "Istina je negde izmedju"...
Vec rekoh, ovo su moji stavovi, razmisljanja, ugao gledanja, ili sta vec, a ne tvrdokorna tvrdjnja, te vas molim da se ne svadjate samnom