11-08-2007, 01:04 PM
|
|
Senior Member
|
Re: Konkretno, ?ta se doga?a kada ...
Quote:
Originally Posted by Oggy
Ni meni nista nije jasno, tj. ako mi je jasno ono sto mislim da jeste, onda ovo nije dobro...
Parametar tresholda ti nije relevantan uopste. Moze da bude i "-3" i "-53". Relevantan parametar ti je REDUKCIJA, tj. opseg u kome kompresor deluje. Opet, kako god da ti je bio slab signal sa tresholdom na -40, reduukcija ti nije bila ispod 20 (samo vise). Takoreci, to ne moze nikako da zvuci dobro.
Takodje kod podesavanja kompresora, moras da vodis, pored samog stepena kompresije, racuna o jos mnostvo faktora, od kojih su najvazniji attack i release. Opet, njih ne mozes podesavati teoretski, vec moras da na datoj traci u datoj situaciji, odredis optimalnu brzinu i duzinu reagovanja kompresora.
To nas polako izmesta od tvoje prvobitne namere da celo pitanje postavis kao nejednacinu i dovodit nas do osnovnog postulata bavljenja ovim poslom: "Koristi svoje usi"
|
BRAVO !!!
Ovo je konkretan odgovor, to je ono o cemu je Artur pisao u gornjoj temi. Covek je mozda malo labav sa znanjem (ili se zeza) ali ovakav odgovor i TACKA !!!!! Ukoliko bar iole zna kako radi comp. i jos malo eksperimentisanja i naravno samo ce mu se kasti. A kasnije dolaze konkretna pitanja a stizu i konkretniji odgovori !!!
Last edited by nenad; 11-08-2007 at 01:09 PM.
|
|
|