View Single Post
Old 10-08-2007, 10:21 PM   #1
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: ucinimo forum normalnijim mestom

Pa ja ne vidim da je situacija na forumu toliko losha...Koliko vidim ekscesa ima daleko manje nego ranije, admini i moderatori rade svoj posao prilicno dobro (dok vi kukate da ih ne primjecujete, znaci da svoj posao rade i vise nego dobro, jer su tu da u startu rjesavaju probleme koji kasnije mogu eskalirati i koje tek onda mozete primjetiti), a jedina stvar koja je promjenjena jeste mozda tempo razvitka rumskog (navikli ste na brz tempo razvitka, pa vam ova stagnacija djeluje pomalo neprirodno ). Da...postoji mala stagnacija razvitka rumskog, ali je ona uobicajena za ovo doba godine, i to cemo uskoro krenuti da ispravljamo (sto novim sadrzajima sto manjom reorganizacijom "ljudstva i tehnike" ).

Rasprave i prepirke se na forumu mogu izbjeci samo cenzurom i brisanjem, a mi to ne zelimo da radimo sem u krajnjoj nuzdi (i to u krajnjoj nuzdi odlicno i zavrsimo...imate koliko hocete primjera, a sjetite se nekoliko poslednjih koje smo ja, Idekius, Lesha, Oggy itd. sredili...da ih sada ne navodim i ne smaram sa time).

Forum kao forum je prilicno ziv organizam, i nemoguce je traziti od istog da bude savrseno zdrav i prav, idealan...Kao i zivot, interaktivan, za njega se ne mogu u potpunosti predvidjeti svi nacini reakcije na spoljni uticaj koje cine vasa razmisljanja, pisanja, frustracije, zadovoljstvo i nezadovoljstvo ostvarenog ili neostvarenog, kao i u stvarnom zivotu. Kao sto rece Shiva, on je toliko dobar koliko su dobri svi njegovi cinioci: clanovi kao korisnici usluga foruma, moderatori kao uredjivaci sadrzaja, administratori i supermodovi kao upravljaci istog, i moram priznati da ja ovdje trenutno kao krivce najmanje vidim ove poslednje pobrojane. Ako zelite kvalitetniji sadrzaj, onda se treba manuti filozofije "ja cuo, ja probao" u uslovima autosugestivnog navijackog raspolozenja prilikom "testiranja" ovoga ili onoga (u neadekvatnim uslovima), sabiranja ili oduzimanja, sabijanja/kopresije ili expandiranja, topline zvuka ili hladnoce digitalije, vec pokusajte rigoroznim analitickim metodama sami sebi pokazati istinu (sad ga i ja pomalo kenjam, ali...to je forum ).

diviner is offline