View Single Post
Old 10-08-2007, 03:42 PM   #53
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: SSL mix "protiv" SSL Plug in miksa...

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Da pocnem kao i ti...
"Ovde se, vidis, ne bi slozio...."

Nacin rada naseg prirodnog A/? konvertora ne lici na klasican digitalni A/D konvertor...
Mozda najblize sto postoji od matematickih modela, cime bi se moglo, MOZDA, izmodelovati ljudsko culo sluha... je Fuzzy Logic... a to je posebna prica... grubo receno... nesto gde je vrlo izmesano analogno i digitalno.
Mislim da nisi "problem" sagledao u cjelosti. Meni se chini da imamo A/D/A konverter. Analog u digital i ponovo rekonstrukcija u drugachiju vrstu analognog.
U srednjem uhu se nalazi "cochlea" gdje se valovi pretvaraju doslovno u binarni kod. Neuroni imaju prijenos podataka identichan binarnom sustavu. Neuron ili "opali" ili ne. Nash mozak nekim josh nepoznatim chudom uspjeva brdo tih jedinica i nule rekonstruirati nazad u zvuk. Zapravo zvuk tek nastane u nashoj glavi... izvorno zvuchnik emitira valove komprimiranog zraka... to sigurno znash i bolje od mene. Tek u nashim glavama to postane zvuk... "tamo vani" se nishta ne chuje