View Single Post
Old 10-08-2007, 02:16 PM   #10
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: ucinimo forum normalnijim mestom

-Off topic... A zasto mislis da je kick nemoguce namestiti digitalijom?
Meni emulacija LA2A i Pulteck za kick radi kako treba, tj. barem se meni svidja. Jedino je fora u postavci da li hocu onaj mekani kicki, ili trvrdu varijantu.
Mislim... pricam za najnormalniji kick, ne za ambijentalne i sub varijante sa reverbima.

A sto se tice 1176LN... jedan od nekoliko najnahvaljenijih plugova za UAD i mnogo velike zverke su padale na slepim testovima. Ja ne znam da li je isti kao hardware, verujem da nije, ali razlika je sigurno minimalna i tesko uocljiva, cim su tolike "zverke" gresile i nisu umele da prave razliku, a razlikaje svakako i to sto ih u digitalnom svetu, sa jednom kartom, imas istovremeno 8 i to stereo Mnoge stvari danas, sto se digitalije tice, vise nisu za shalu. Vreme Pentium 1 racunara je davno proslo...

-Topic

Budalastina na forumu svakako ima... sa svih strana... i od strane digitalnih i od strane analognih, Uloga moderatora je da kazni i zakljuca temu, kad krenu licne uvrede, a ne da svoje znanje i stav uzima kao merilo i da na osnovu toga zakljuca temu. Kako bi to izgledalo? Neko kaze digitalni kompresori ne valjaju, analogni su bolji i ja valjda treba da kazem "Aha... ovaj lupa gluposti" pa tras katanac? Naravno da necu to da radim... to neka radi neko drugi, a cak i da je u pravu, verovatno onda ne bih ni posecivao forum, jer me nikakve policijsko-diktatorse tvorevine ne zanimaju.

Neka kazu ljudi sta misle... zasto da ne... Svako ima neki svoj pristup, svoj put i nacin. Lepo bi bilo da svi akteri (digitalni i analogni) prepucavanja malo zauzdaju sujetu, koju naravno svi imamo. Kad pojedinci puste sujetu da caruje, onda nastaju stvari koje svima smetaju,ali, to ne moze (i ne treba) da spreci bilo koji moderator, dok neko ne prekrsi pravilnik foruma i krene sa licnim uvredama.

Pravilnik foruma ne moze da se menja u tom smislu, jer zaista svako ima prava da tvrdi da je nesto bolje, jer je to u 80% slucajeva nemoguce dokazati... muzika je muzika i ono sto se svidja jednom, ne svidja se drugom. Ako nekome radi Lex mpx 550, a ja mu kazem da je to limena kanta i da je Altiverb sigurno bolji od jeftinog Lex-a, ima prava da kaze da gresim... jer njemu se mpx 550 vise svidja... ne mogu da ga banujem zbog toga.

Praviti neke zaokrete u tom smisli bi bilo cist diktat i nasilno nametanje volje i misljenja jednog broja ljudi. Tacno je da i mene iritiraju izjave tipa "sve je to kita dok ti ne uzmes..."... tacnije, ne iritiraju me, vec mi kroz glavu prodje "Naduvena budala... Dobar za zaobilazenje..." i taj post kroz dva minuta i zaboravim. Tacno je i to da na ovom forumu vlada i pravilo "Svaki ciga svoga konja hvali" i "Nije vazno ucestvovati, vazno je pobediti", ali... opet... tu niko nista ne moze, jer to nije delo za kaznjavanje... jedino sto ja tu mogu je da se sto vise trudim da ja ne budem taj "ciga" i da se potrudim da ne mislim da je moje misljenje o nekoj spravi, ili necijoj muzici, jedino ispravno merilo, a da su svi drugi glupi...

Last edited by idekius; 10-08-2007 at 02:22 PM.
idekius is offline