Quote:
Originally Posted by OFF
Ovde se, vidis, ne bih slozio....... Mi u glavi zapravo imamo jos jedan A/D konvertor, a u stvari cujemo digitalno - mozgom.
|
Da pocnem kao i ti...

"Ovde se, vidis, ne bi slozio...."
Nacin rada naseg prirodnog A/? konvertora ne lici na klasican digitalni A/D konvertor...
Mozda najblize sto postoji od matematickih modela, cime bi se moglo, MOZDA, izmodelovati ljudsko culo sluha... je
Fuzzy Logic... a to je posebna prica... grubo receno... nesto gde je vrlo izmesano analogno i digitalno.
Ponavljam,... govorim samo o tome cime bi se moglo pokusati izmodelovati ljudsko culo sluha... a daleko sam od toga da kazem da se to tako radi... jer pre nego sto pocnes nesto da modelujes (pravis simulacioni model).... potrebno je sto bolje da poznajes nacin funkcionisanja toga sto modelujes... a tu smo malo "tanki"
Quote:
Originally Posted by OFF
Mislim da ce buducnost zvuka (mada ne znam da se na tome jos radi, ali nekako mi logicno da ce biti) se zasnivati bukvalo na preskakanju zvucnika i uha, kao simetricnih karika u lancu. Znaci, direktno iz ProToolsa  u bazalnu membranu, pa u mozak
ANALOG EARS, DIGITAL MINDS!
|
Jeste... u buducnosti ces imati na potiljku standardno USB konektor... a ako si bogat... kupices wireless dongle sa enkripcijom, placaces Fraunhofer Institutu porez na mp3, u vidu pretplate

pozdrav
bogi