View Single Post
Old 09-08-2007, 11:57 PM   #29
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Default Re: SSL mix "protiv" SSL Plug in miksa...

Iz prve sam uboo 69 posto na "Hard Rock Continuous" testu (ne, nisam samo lupao nasumice) i ne čini mi se da je tih par posto analogno/ digitalne razlike presudno za dobar miks, ako i samo ako:

1) Isti rezultati kao u ponuđenim testovima mogu da se postignu i sa uključenom automatizacijom miksa (DigiDesignovci su naglasili kako su izbegavali automatizaciju, i sad me to kopka)

2) Neko izabere da uvek radi na SSLovom stolu/ Wavesovom SSL "stolu". Da mogu da biram, izabrao bih Neve konzolu, lepo reče neko da SSL nije nikada bio "the best of the best", nego samo "najpriuštiviji od the best". Waves su u Mercuryju "skinuli" par Neve sprava, i one me više zanimaju (avaj, Mercury paket je van domašaja).

A ako čovek ne želi da uvek radi na SSLovom stolu/ pluginovima, onda razlika analogno/ digitalno može (ne mora) da bude veća i presudna. Ipak je Waves SSL još uvek više izuzetak među pluginovima po svom "šarmu".
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote