View Single Post
Old 09-08-2007, 10:32 PM   #11
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: SSL mix "protiv" SSL Plug in miksa...

Quote:
Originally Posted by perun View Post
Ljudi... samo malo!!!

Maxu sam jos pre pricao ovo, doduse trajalo je satima, verovatno... ali, evo i za Shivu!

Za sjajan MIKS vam ne treba vrhunska analogija, ali za sjajan ZVUK itekako!

Razlika izmedju prvog i drugog je ogromna i kraj!

Mozda je D'Angelo, kog je Max naveo, najbolji primer. Jer kod njega (konkretno na Voodoo albumu, pogotovo pesmi Africa) postoje i savrsen miks i savrsen zvuk. Meni je ipak ovo drugo, kod njega, najupecatljivije. E, tu nema price da li isto moze i ITB! Ne moze! Kad ne moze kod Raphael Saadiqua, Bob Powersa i slicnih... ne moze NI KOD NAS! Pricam o izboru ITB ili OTB...

Pozdrav.

Zaboravljate da PUNO zavisi od zvukova, od instrumenata koji su (i ako su) odsvirani. Ako je svirao neko ko zna, on je namestio dobar zvuk u startu, nije odsvirao preko k***a na nekoj gitari od 10Eura ili slicno....beats su odradjeni da udaraju vec sa samih izlaza, itd... nije dovoljno staviti neki loop (koji dobro zvuci na PC zvucnicima) i posle peglati sa plugovima...
Ako je dobar source, moze i ITB sve da se odradi!! 100%!!

Meni su najbolje od svih mikseva / dodatne produkcije, ispale 3 stvari koje su u startu bile dobro snimljene...super vokal, gitare, pametan aranzman, super izbor zvukova...

nije sve u mikseti ili plugovima!!

sve moze!

Evo Fergie, solo album...ima i ITB mikseva i OTB mikseva (na ludackim spravama u ludackim studijima) i kad slusam CD u studiju...nista mi ne odskace!!
A radila je top americka ekipa !!
DaBear is offline   Reply With Quote