View Single Post
Old 09-08-2007, 09:58 PM   #16
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: SSL mix "protiv" SSL Plug in miksa...

Quote:
Originally Posted by Max View Post
...... ja sam onda gluv .....meni analogne mixete malo donose , a mnogo odnose . Slatko je to sa sabiranjima i sl .... a onda kad treba da se izvuce " zvizduk " iz cinele ??? ( Buge poslusaj Obrsim perela ... ili kako se vec zove ) sta onda ?

Po meni ono sto astal donosi , ima smisla samo kad se prevazidju decije bolesti u mixu , gde se 95 % ljudi saplete . A sto se tice hirurskih operacija ....... analogija nema mnogo odgovora .

Svi su se bacili na " ono nesto " a vecina nije u stanju da dodje do " tog necega " . Da me ne shvatite pogresno analogija svakako ima svoj zvuk ( D' angelo i sl ) i to ne se moze ili se jako tesko dobija pluggovima . Ali sam ovaj test ( kakav god da je vama ) meni je samo znak da se ITB jaaaako priblizio tom analognom zvuku , kad oni uopste smeju da se hvataju u kostac .....

E sad .... znam kako je tesko kad kupis spravu ... i onda talentovani klinac te izuje na SB live u ...... sta da kazes osim .... nema bez opreme .... a i na nesto mora da se pokupi musterija ? Ako nista , a ono na opremu

Evo , posto mi se vise smucilo da slusam ove preglupe price .... ko god misli da moze da uradi mix ( sa bilo kojim spravama ) a da se to ne moze ponoviti ITB ( pricam o nasim producentima ) neka posalje mix ..... a ja cu to sve ponoviti ITB .....

...... hajde sad da pricamo o tehnikama snimanja , o mixu , o necemu sto ima smisla

Pozdrav
sunce ti, ti kao da svoj ego kljukas steroidima, i to onim skupljim

ajmo malo low ground stories, ima nas ovde jos koji se "bave ovim poslom " (ne mislim na svercovanje steroida )

ne razumem te. Prva recenica: kazes analogija ima svoj sound koji je jaaaako tesko postici plagovima, Druga recenica: ali ovaj test ti je pokazao da to ITB mozes. pa cek cek nije li to kontradiktorno? ajd uradi ti softverski punchy kick kao sto to radi distressor ili 1176 OTB, pa imas pivo. Verovatno lazem ja, a i lazu ovi sint manijaci (Rogina, Babic i Don) kad drve o tome da soft ne zvuce kao pravi. eto smiksaj D'angelo numeru ITB i imas pivo.ja mogu takvu matricu nakucati u logicu za 5 min, i posaljem ti trake na mix, pa da vidimo oce li raditi produkcijski ko D'angelo. Aranzman i svirku mogu da odradim u tom stilu 1:1 (dje me nadje - jazzy hop, nista sladje) pa ako uspes da dobijes TAJ sound, daj da radimo crncima i delimo sve lapo lapo

aj da te vidim

btw. i analogno i digitalno ima svoj smek, svoju farbu i svoju primenu. Ako mislis da zvuce isto, idi reci na Gearslutz Bruce Swedien-u (mom omiljenom, pored Elliot Scheinera) da ne lupa unaokolo da se analogno i digitalno razlikuju....
...a tu je i test sabirnica... jebes odnose, to se da srediti, slusaj malo 3D i rezolucije, pa posle toga reci da zvuci isto

e da, izvinjavam se svima sto sam radio test sabirnicama, nije imao smisla

pozz

p.s. ne razumem ono za Obrsim Perela... zvizduk?
Bitch is offline   Reply With Quote