Quote:
Originally Posted by Miha Blaze
da li je taj azmafon prilepljen na zid ili odmaknut od zida ili mozda ima par slojeva "rostilja" kao sto je Ivan pravio?
Bogi, ovo mi je bitnije da nam kazes 
mislim sta je tu ispod? 
hvala i pozdrav!
|
Miha, drago mi je da si radoznao, ali, na zalost, moram da te razocaram.
Posto je dizajn akustike studija Hammer Production bio nas komercijalni projekat, necu otkrivati detalje sta je i kako je "iza", posto moram postovati dogovor izmedju Hammer Production i BoZo Electronics.
S druge strane, ni ti detalji ti ne bi znacili Bog zna sta, posto su specificno vezani za ovaj konkretan slucaj, i, zasto ne reci,... brutalno skupi u svakom pogledu za ove prostore... projektovanje/izrada je trajala skoro deset meseci...
Mislim da je mnogo bolje da odes tamo, kad si vec radoznao, i poslusas kako to "svira"... time bi i nama puno pomogao, da nastavimo dalje u pronalazenju najboljeg resenja za akustiku studija 4. generacije... ili... "malog" studija... sa pocetka ove price...
Ivanovo resenje... i verovatno uskoro, Dr.Ru-ovo resenje, su nesto najoptimalnije sto mozes uraditi danas, ovde, u Srbiji, sa skromnim budzetom... otprilike... da se moze reci da imas skromne, ali uredne uslove za rad.... bolje od svega sto se moze uraditi za isti novac (a dostupno je u Srbiji)... i, na zalost, (ili na srecu?) bolje i jeftinije od vecine komercijalno projektovanih akustika studija u Srbiji (moje licno misljenje).
EDIT:
Zamal' da zaboravim, ponovo se zahvaljujem Ivanu i Dr.Ru-u sto nesebicno pokazuju sta su radili u toku sredjivanja akustike svojih studija.
Time su daleko vise doprineli otkrivanju "misterije", koja to nikako ne bi smela biti na tom nivou kompleksnosti, kvaliteta i cene sredjivanja akustike studija, niti bi se trebala komercijalno prodavati drugima, i jos gore, u nekom, precesto, nedovrsenom obliku (opet moje licno misljenje).
Zasto?
Pa vec duze vreme slicna koncepcija postoji na raznim svetskim forumima koji se bave ovim pitanjem... znaci dostupno je svima, besplatno... mislim da tako treba da bude i na ovim prostorima. Znaci, Ivanovo i Dr.Ru-ovo resenje mozete cuti, i biti prilicno sigurni sta cete dobiti, a sta ne takvim resenjem... sto je veoma znacajno... s obzirom na namenu prostorije koja se sredjuje.
pozdrav
bogi