View Single Post
Old 01-08-2007, 01:50 PM   #15
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Evo ga jos jedan bolesnik..

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Inace Odyssey mi je stalno crkavao - klavijatura je vodila svoj "licni zivot" ne znam koliko sam puta nosio kod majstora zbog "divljanja" oscilatora iz cista mira, mada je to jos uvek bilo dobro u odnosu na ono belo g...o Oberheim FVS4, koji mi je bukvalno zivot skratio sa nestabilnim stimom i stalnim kvarenjem keyboard modula...
Jasna mi je tvoja priča. Za to ?to ti treba?, digitalija je definitivno bolje rje?enje. Ali kad čovjek ima vremena i u?itak mu je to sređivati, onda ni?ta nije te?ko. Ja od sada samo kupujem analogne sprave i to isključivo VCO-e, znači jo? gora stvar za stabilan tuning - ali to upravo i ?elim. Ne sviram note tipa C- D-E-D-C več se najvi?e bavim atmosferom zvuka i teksturama.

Kako je tebi bilo sa tim analogcima, ne ?elim ni da razmi?ljam jer mi se jednom, dan prije iznajmljivanja desilo da mi je Polysix (koji sam 6 mjesec iprije toga komplet rekapirao i kalibrirao) bio rastjunan i na filteru i na pitchu, a prilikom kalibracije sam krivo jo? odradio i key tracking. Hvala bogu, ne?to mi tu večer (prije nastupa jednog britanskog benda u ZG) nije dalo mira i rekoh, daj da ja čujem taj Polysix. Upalim ga i mrak mi padne na oči. Do 1 ujutro sam to pode?avao da bude točno 440 Hz svaki osc na A4, da filter bude točno na jedan cent. Sljedeći dan sam im ga iznajmio i to je bilo to. Sve je pro?lo u redu - a mogao je da bude totalni zajeb -> iznajmljivanje se unaprijed dogovara - nema instrumenta - nema koncerta!

Inače od onda je pro?lo 6 mjeseci i Polysix je jo? uvjek ok, ni?ta nije ra?telano, ali eto, nikad nezna? kada će mu doći.
Don Solaris is offline   Reply With Quote