View Single Post
Old 01-08-2007, 10:14 AM   #14
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Talking Re: Moji Prvi Sintevi!!!!!!

He, he!

Zaboraviste doba kada se nije moglo kupiti ništa (embargo i skupoća) nego Tiger, Wermona, u Muzičkoj nakladi ... (Sada je to : He, he). A tada - Uhhhhhhhh.

Poslije - Farfisa - koji li broj zaboravih, pa Farfisa VIP500 (ili 600 - ne sjećam se više, ali je glavni štos bio okrugli slajder ).

Onda Casio CZ3000, pa FZ-1 (nepraktičan a uz to posuđen) pa CZ-1, pa Juno alfa-2.

Onda Tehnix (ne sjećam se oznake).

Obzirom na ono što sada radim zaustavih se na CZ-1 sa mr Korg modulom + Korg kontroler 60 + pa-50.

Ovo četvero je povezano (za sada) ovako : CZ-1 daje midi u 60 kontroler, i prima od mr modula (sve troje povezano preko midija a kontroler određuje nivo CZ-1 izlaza), a pa-50 slobodnjak, a sve to ide u predmiksetu, pa sa dva kabla kao stereo na dva kanala u mix razglasa.

CZ-1 = tepisi.
60 = klaviri (+ ostalo kada boje legnu)
pa-50 = splitovano najčešće stringsovi lijevo i solo boje desno.

Ah, da! Radimo u trojci : bas, bubanj i ja. Kada treba, pojačavamo se sa gitaristom (acc i elec.) i još jedan kolega sa pa-80 i Guerinijem (ako radimo festivale).

p.s. Ih, zaboravih Elca melotron i Hohner Klavinet (jel biješe D-6).

I još nešto : ja ne vidjeh nikakvu razliku između tipki pa-50 i pa-80 a baš sam pipkao i mjerkao.
Na obje klavijature su potpuno iste tipke, što će reći da su pravo smeće i nisam nikada imao klavijature sa gorim tipkama otkada sviram ovih par decenija (a svirao sam na svačemu).
Imao sam i ja Hohner harmonijum sa ventilatorom. Show - uključiš okruglo dugme kao na radiju 'Kosmaj', pa se zavrti ventilator i ondak svirka. Kada dirneš jednu tipku svira - dvije malo tiše, tri još tiše, ....

Last edited by alfom; 01-08-2007 at 10:18 AM.
alfom is offline   Reply With Quote