View Single Post
Old 31-07-2007, 10:54 AM   #70
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Stigo CS-15 !!!!

Quote:
Originally Posted by sare View Post
Nemoj hardware ms20 usporedivati sa MS20 Korg Legacy jer osim osnovnog karaktera nema nista isto sa originalom
Ja mislim da MS-20 Legacy uopče niti nema karakter.

Na raznom softwareu, kada stavi? pitch od dva oscilatora da budu isti, oni su doslovno isti i zvuk je tanak kao papir i sterilan. Na CS-15 koliko kod se trudio okretati onaj tune potenciometar za drugi oscilator, nema ?ansi da dođem na poziciju da su mi oba pitcha ista. Uvjek ima plivanje signala i ?irinu. To je prva razlika u odnosu na softwerske synthove. Druga bitna razlika je filter. Do sada nisam čuo niti jedan softwerski "analog" synth koji bi se uopče mogao pribli?iti analognom filteru. Uspoređivao sam svoj Polysix sa Legacy softwareom - ma to nema veze jedno s drugim!

Quote:
Da shvatis MS-20 ti treba vise neko par sata. Ja ga imam 12 godina i moze se jos dogoditi, da pronadzem nesto novo...
Finta ima beskonačno. Uvjek se mo?e desit da pronađe? neku novu mogučnost - pogotovo ako si napravio eksternalni patchbay, tako da mo?e? raditi spojeve koji na osnovnom MS-20 nisu mogući zbog nedostatka ulaza / izlaza.

Quote:
Kad vidim sta si podesio na yamahi ja osobno mislim, da mozes sad sa tvojom modificiranom cs-15, da se priblizis nekim mogucnostim MS-20.
Ma razmi?ljao sam, ako počnem dodavati hrpetinu stvari, to onda vi?e niti neće biti CS-15 nego ne?to drugo i izgubiti će se ?arm i namjena originalnog uređaja. Evo samo ću dodati ring mod i to je to.
Don Solaris is offline   Reply With Quote