View Single Post
Old 31-07-2007, 10:24 AM   #69
sare
Member

Default Re: Stigo CS-15 !!!!

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Pa bio je jedan MS-20 na servisu kod Nik?e nedavno i ba? nije ne?to odu?evio. Mo?e? i Babi?a pitat. Fora synth, ali tu paru ne vrti.... Zato sam radje odlu?io uzeti CS-15 i sam ga modificirati / pro?iriti. S time ?to modifikacije nisu zavr?ene. Sada dolazi Ring Modulator i vjerovatno FM. Znam, nije to MS-20, ali za ono ?to mi treba - sasvim dovoljno!

Nego jesi probao softversku verziju MS-20? Zanimljivo su ga uredili. Interesantan zvuk, ali sterilno do besvjesti. Stavi? oscilator na neku poziciju i on vje?no bude na toj frekvenciji - uop?e nema plivanja kao na analognom synthu. Filter ne?u ni komentirati...
Don odusevljen sam tvojim trudom i "devotionu" (j**at ga - neznam kako se to kaze na hrvatski ) za preradu ovog syntha.
Osobno sam imao priliku isprobati cs-5 i mogu reci, da mi zvuk vrlo dopadao. Mogu zamisliti, da ima sad tvoja 15 puno bolji sound zbog kalibracije, mjenjanja kapacitora etc.+ brdo novih modulacijskih mogucnosti.

A sta se tice MS20:
Da shvatis MS-20 ti treba vise neko par sata. Ja ga imam 12 godina i moze se jos dogoditi, da pronadzem nesto novo...
Ja ga puno upotrebljavam za obradu zvuka drugih sinteva (kroz external input) - ne samo filter nego potpunu modulaciju etc.
Nemoj hardware ms20 usporedivati sa MS20 Korg Legacy jer osim osnovnog karaktera nema nista isto sa originalom (svejedno mislim,da je soft MS20 dobar softsint)

Kad vidim sta si podesio na yamahi ja osobno mislim, da mozes sad sa tvojom modificiranom cs-15, da se priblizis nekim mogucnostim MS-20.

Ajde, brzo napravi neki solidni demo, da vidimo sta sad moze ovaj monstrum.
sare is offline   Reply With Quote