Quote:
Originally Posted by alavuk
jel ste vi zavrsili elektro tehnicku skolu / fakultet ???  o:o
|
Zavr?io Teslu (Elektrotehnika - jake struje). Ali gotovo ni?ta nisam tamo naučio vezano uz konkretne stvari - več samo teoriju i proračune. Od toga nema puno koristi.
Sve stvari vezane uz elektroničke komponente naučio sam prije 5 godina kada sam radio za jedan astronomski opservatorij (Vi?njan) - smjer Radio Astronomija - a tamo nema muljanja - ili zna?, ili adios!
S napomenom da su ovi integrirani krugovi, diode, sklopovi, i ostale komponente dječja igra sa onim sa čime se tamo mora? zajebavati + plus mora? poznavati kompletan elektormagnetski spektar, elektromagnetizam, fiziku, elektrotehniku i ne?to malo astronomije.
Dobra stana svega toga: Za zajebanciju sam jedan dan oti?ao polo?iti radioamaterski ispit A-klase i polo?io ga iz prve sa nekih 90% bodova. A bio sam na ukupno NULA predavanja u tom radio klubu (ostali se mukom pripremali 6 mjeseci + predavanja & stuff).
Quote:
Originally Posted by boggy
Ne trebaju ti bipolarni za sint... posto svuda gde su inace u signal path, postoji neka dc polarizacija...
|
Znam, ali onda treba gledat shemu, (da vidim koji kraj ide prema zemlji i sl), a meni se neda. Ovako samo kupim i zamjenim.
Quote:
A i veci su zapreminski i to dosta... tesko bi ih spakovao
|
Točno! Ali za to postoji druga strana PCB-a.

Evo na CS-15 sam jedan uspio uturati nekako pod kutem, a tri su morala na drugu stranu.
Quote:
Originally Posted by roginator
ja bih to probao sa LM 394 ili ako negdje ima uzmi 2 trazistora u metalnom kucistu, vezi ih zicom i izlemi...
|
Oče? reći da ih međusobno zalijem tinolom, da se spoje u jedan? To bi mo?da i i?lo ako ih malo isturpijam prije toga.
Da sad ne pametujem, koji tranz da uzmem?