View Single Post
Old 28-07-2007, 02:00 PM   #5
slowstar
Pro Member

Default Re: MAC vs PC..... udri, braco

Eto, indirektno me je Da Bearov post 'povukao' na malo off topic post...
Eh, gde bi nam kraj bio kada bi svako radio ono sto dobro zna da radi...nazalost kod nas jako mnogo ljudi (koji se bave ili pokusavaju da se bave muzikom) misli da sve jako dobro zna, i sami sebe u to uveravaju, a kada shvate da nisu u pravu, onda pljuju ostale, misleci da bi time smanjili konkurenciju onih, za koje su shvatili da nesto "bolje znaju" od njih samih.
Neshvatljivo veliki broj ljudi (a i neljudi) se bavi komponovanjem, ARANZIRANJEM i PRODUKCIJOM (velika slova tamo gde je bavljenje STETNIJE za drustvo nego inace)
Kako ne shvatamo da je nestrucnost, amaterizam i neprepoznavanje pravih vrednosti ono sto nas vuce u muzicku provaliju, u koju smo, kako vidim vec godinama upali, i tesko, sve teze cemo se iz nje izvuci.Hocu da jednostavno kazem (posle Da Beara) kada mi zatreba instalacija nekog softa, ili optimizacija
(to samo za "apotekara") ja zovem ljude, profi, ili prijatelje, koji TO ZNAJU da rade, pa ih zamolim, ili im platim da mi to obave, dakle NE RADIM SAM ONO STO NEKO RADI BOLJE OD MENE, pogotovo ako time ugrozavam nesto sto nisam ja sam - voleo bih da me ispravno shvatite, nisam siguran da sam vican verbalnom ili pismenom ubedjivanju. Ovde su bukvalno HILJADE ljudi kompozitori, aranzeri i producenti, sto je teoretski nemoguce i za mnogo vece sredine od nase, shvatate li sta hocu da kazem?
To ima dve KATASTROFALNE posledice:
1. Muzika nam je 98% OCAJNA!!!!(ajde cik razuverite me o tome)
uglavnom zato sto se istom bave NEZNALICE i NETALENTOVANI
2. Kao posledica toga, onemogucen je iole pristojan zivot onima koji se istinski, sa poznavanjem i talentom bave muzikom,( tu sebe ne ubrajam, jer sam pri kraju karijere) jer populizam uzima svoj danak, hocu reci da oni koji bi MORALI da mogu pristojno da zive od svoje muzike, to ne mogu zbog nadri-kompozitora, nadri-aranzera, i nadri-producenata, koji zbog laznih vrednosti ustanovljenih u periodu od 1990 do danas uspevaju da se bave necim, sto sami smatraju muzikom, i time urusavaju tu nekada 'umetnost' a sebi bas mnogo i ne doprinose. Ne znam kako neki u poslednje vreme "priznati" autori, aranzeri i producenti uspevaju da legnu i mirno odspavaju, zaista ne znam...

Last edited by slowstar; 28-07-2007 at 02:02 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote