View Single Post
Old 28-07-2007, 10:20 AM   #32
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Default Re: Stigo CS-15 !!!!

pa ovako Don

koristio sam Legacy coletion za pripremu 2CDa elevator glazbe...znaci...neki instrumentali lagana ambijentala i opustencija....

koristio sam legacy jer mi je studio u kutijama i kad sam se selio nisam imao vremena za sastavljanje svega (NA BRZINU)

LEgacy je ok za neku pripremu i pa cak i za radit podloge, neke demoe i sl....
ne kazem da nije za profesionalu ali....

prvi problem VST Legacija (kao i drugih VSTa) je sto upoce nije bogat harmonicima i kad ga slusas samoga vrlo uvjerljivo zvuci kao WS AD..(polysix i MS nemaju veze s pravima)

ALI zbog :

1. Konvertera kroz koji prolazi, a ne verujem da se boja korgovih konvertera moze cuti na audio kartici...ja to jos nisam dozivio....
to je velika razlika kao kad ti neko kaze da se minimoog moze snimit u digitaliju i onda u reprodukciji zvuci isto...(nema tog preampa i tehnike)...kad A/D to uzme i oduzme..nije to isto.....
proveo sam sate i sate gurajuci svasta u A/D konvertere i slusajuci :...

Audio kartice do 1000 eura puno oduzmu masnim pilamam a kamoli ako imas losi software (mislima na njegovew suminge ili obrade) kao nuendo...
recimo od minimoogovog basa ostane samo MINI

2. WS AD ima i VCA na izlazu!!! 4 chipa koji nakon D/A rade posao i tu dolazi do male saturacije koju LEGACI nema....E TO MU DAJE KARAKTER koji u MIXU NE TONE...
SOUND WS AD lezi u Wavovima, Konverteru i VCA...PC imam samo te Wavove....sto bi znacilo da
ako stavim sample AKAI S1000 U pc isto zvuci Kao i u AKAIU S 1100...
GLUPOST....

AKAI IMA THE VCA i THE KONVERTER i TUCE......
100 puta bolji sound od PCa...a isti sample!!!!!!

eto malo pa info....
osobno ti preporucam nabavi si WS AD ako ga koristis za ozbiljne stvari...ako ne Plug in ce odradit boju i posluzit...ali je daleko od prave stvari kad dojde pitanje mixa.
roginator is offline   Reply With Quote