Quote:
Originally Posted by Arthur
...kompresija OH je dosta cesta u mixevima gitarskih bubnjeva...
|
mislis gitarskih bendova

to jeste. Gomila njih to radi, ali po meni to zvuci OK samo ako se radi sa mega dobrim outboard kompresorom (od softa mozda jedino Neodynium) - i to je onda do jaja! probaj da comp overheads sa obicnim kompresorom - shit.
hihat iz OH - pa da i to se moze, ali ja obicno radim overheads bas visoko od drumkita, da dobijem samo top end, ne radi mi fino kad je nizi (osim za guitar bendove - gde je OH ujedno i Room majk, jer hvata ceo komplet). Tek sa Rode NT4 sam dobio lepe cinele kao separatni deo drumseta, sa ostalim uvek imam mnogo leakage-a. Ja najvise volim da je i do metar i po sa malim kapsulama. Naravno da zavisi i od benda i svirke, ali to je moj preffered style
primio sam se do jaja na PZM. Prosli singl Rich Bitch koji sam snimao sam skoro sve snimio sa njima! DrumRoom, Bass cabinet, guitar amp, duvace... cak je dobar i za back vokale! zvuci potpuno sasavo i hifi ali radi! Naravno ne kao jedini izvor, sve sam radio multimiked, ali jako lepo to radi na svemu, daje neki poseban smek, kao rani AKAI sampleri, podseca me na to
pozzzzz