Quote:
Originally Posted by slowstar
Ja prakticno koristim Z8 na neki nacin "u zivo" jer praktikujem da mi je MIDI ziv do kraja mixa, tojest, ne prebacujem prethodno u audio, vec ga mixam "zivog" na Soundcraftu Spirit 24/24/8/2.
U direktnom poredjenju sa Emulatorom (Bregin E4 je bio dosta dugo kod mene) bar kada se radi o klasicnim, orkestarskim zvucima, klavirima, GUDACIMA, simfo brassu, Woodwinds i tako dalje, a bogami i bubnju i udaraljkama, Z8 ga je "oduvao" po prisutnosti, kvalitetu visokog dela spektra, dinamici, i faznoj korektnosti. Ovo kazem kao svoje licno misljenje.
Bio sam vlasnik S3000 XL kojim sam bio zadovoljan, ali 32 mega RAMa je zaista i tada bilo skandalozno malo, pa sam sa njega 'vukao' po neki snare, kick, bass gitaru i eventualno neki manji brass program, i to je sve.
Jako me zanima kako radi Kirk Hunter symphonic, koji sada postoji kao
VSTi ili AU...to su po meni, u AKAI formatu bili najupotrebljiviji gudaci, a skoro svi me pitaju za 'recept' kako dobijam gudace u svojim aranzmanima, sto je naravno layer, a ne samo jedan program...
Poz.
|
Zanimljiva opservacija.... ja sam primjetio upravo suprotno, kako sam dugo godina imao e4x i mnoge druge modele prije njega i jedno kratko vrijeme Z8 koji mi je prijatelj posudio na par dana upravo da bih mogao usporediti ta dva samplera..... u svemu mi se emu pokazao superiorniji osim naravno u ram memoriji koja je u Z8 bilo duplo veca tj. ako se dobro sjecam 256 ili 512 mb.
Nekako mi je taj akai ipak bio sterilan i nedorečen i ?irem smislu tj. masa, spektar, onaj warm feeling, punch... neznam to je neko moje opa?anje.