View Single Post
Old 24-07-2007, 04:00 AM   #33
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: Kristina Kovach.... novi album

Prvo cu ponoviti svoje...
Quote:
Ne postoji sablon niti fabrika za pravljenje pravih pesama...
Dakle, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI I NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI... I to svuda, ne samo u muzici, vec i na filmu i uopste svuda u umetnosti... Pesme danas mnogi rade po RTS-ovom & Co sistemu - uzmes par serija iz doba Jure, mutis 3 minuta i na kraju prelijes slagom, da bi dobio neku novu seriju... Reciklazha, blago recheno...

Zapalo mi je za oko ono sto je Oggy napisao...
Quote:
Ono sto se meni tu ne dopada ili tacnije, cak nemam ni taj osecaj u jasnoj manifestaciji, je upravo pesma. Poslusam i nista... Cak ni da kazem "Ne svidja mi se !". Malo mi je tu i Santane, malo "sex & the city" teme, pa opet malo od svega, ali bih verovatno presao i preko toga da me je nesto kupilo.
Apsolutno se slazem... Mora pesma da poseduje nesto sto ce te privuci, nesto sto ce ti dati do znanja da slusas pesmu, a ne autobus koji prolazi pored... Moze to biti neka dobra zezalica, neka jaka emocija ili mozda nacin interpretacije, nije ni bitno sta...

Quote:
Originally Posted by dabear
I kad danas cujem pesmu sa preset zvukom i sa perkusijama sa ritam masine - onda popiz**m. Koliko nam je samo software-a i zvukova danas na raspolaganju a o ostalom da ne pricam!!
Ja prosto ne mogu da verujem koliko se sve svelo na copy/paste... Ima bas puno ljudi koji rade kao programeri... Nije to uopste ljubav prema komjuktoru i novoj tehnologiji, vec ljubav prema expreso kafi i sistemu sta ce mi bubnjar kad znam da mashina ne falshira... Ja recimo volim kompjuktore i iskreno cenim software, ali se uvek najezim kad cujem da neko pravi pesmu kao da radi muziku za Segu Mega Drive 3... Software je korak napred, nije korak unazad, samo ga treba pazljivo koristiti i koristiti ga za ono zasta treba... I u tome treba naci nesto novo, origiinalno, nesto sto moze software, a hardware ne. Ne treba ga koristiti kao olaksicu u radu (osim ako to stvarno nije neophodno), vec za stvaranje neceg drugacijeg...

Quote:
Originally Posted by off
Mislim da se na ovom albumu neko potrudio da dovede mnoooogo ozbiljne cike sa zapada da sviraju, mozda gresim, nemam album kod sebe, a skrnavi mp3 nikako da dodje na red u winampu.....
U principu i nije toliko vazno ime, vec ono sto je oformilo to ime... Ako taj poznati muzicar ne upotrebi ono sto ga je proslavilo, dzaba sto mu je kum dao takvo ime... Znaci bitna je emocija i uopste taj pecat koji oni ostavljaju na pesmu... Isto tako ako pustis plochu preko nekog dobrog hi-fi uredjaja, ali plocha ce ipak ostati plocha... P.S. Govorim generalno, ne konkretno za Kristinin album...