View Single Post
Old 24-07-2007, 01:49 AM   #3
slowstar
Pro Member

Default Re: (ne?) popljuvajmo Behringer

Ljudi, ajd' sad da ne solim pamet, ali bi nesto da napomenem:
Kada kritikujete doticnu firmu UVEK UZMITE U OBZIR kol'ko kosta njihova sprava u poredjenju sa drugim, skupljim, i ne retko LOSIJIM spravama, a izvikanim do bola - da sada ne napominjem cuvenu USA firmu koja ih stalno tuzaka, a nista bolja nije, u nekim segmentima i losija!!!
Primecujem da ljudi na tamosnjim forumima ipak imaju za nijansu objektivnije misljenje, mada je dezurni pljuvacki forum za Behringer cuveni "Gearslutz"
na kome nazalost, pored dobrih tipova, ima i kolko ti dusa iste idiota raznih vrsta. Budimo objektivni, to je dobro za sve nas.Naprimer, patch polje - sta mu fali za 40 eura?
Ima li bolji zvucnik za 350 eura, i to par, od njihovih monitora,(Truth) koji su doduse "laskavi" i imaju "smajli" karakteristiku, al' dal' je neko za te "novce" cuo bolji?
Pre par meseci kupim ja u Parizu za cenu dve kafe i dve koka-kole BUKVALNO
par njihovih kondenzatorskih mikrofona (50tak evrica) koji sasvim solidno rade za snimanje recimo klavira, gudackog kvarteta u dobrom prostoru, zatim za neki skromniji "overhead" i tako dalje. Kome se isplati da pravi dva solidna mikrofona sa kutijom, stereobar sipkom i da to u trecoj ruci kosta 50 evra?
Njima, posto prave ogromne serije, i to je odgovor na pitanje kako mogu da naprave takve sprave za toliko malo para. Negde sam procitao da su prodali 950.000 miksera iz UB serije, ALO!!!!
Dakle misljenja sam da treba uzeti u obzir cenu kada se nesto kritikuje, ali i kada se nesto hvali. Po meni, najprecenjenija sprava za koju znam je Digidesign 192 i/o, jer kosta 3-5 puta vise nego sto vredi, pa zatim onaj quasi
mixer SSL AWS 900 ili 9000 ne secam se tacno, koji je u stvari samo malo bolji "daljinac" za Pro tools, a ovde ga ponosno zovu MIXER. Zna se dobro sta je SSL mixer, i koliko kosta, to je red velicine blizu milion dolara, i njemu je cena realnija nego par desetina hiljada evrica za AWS "daljinac".
Da ne smaram dalje i ne navodim brojne besmislene primere, htedoh samo da skrenem paznju da kada se pljuje, i to treba da bude relativno objektivno, zar ne?

Last edited by slowstar; 24-07-2007 at 01:56 AM.
slowstar is offline   Reply With Quote