View Single Post
Old 21-07-2007, 02:23 AM   #30
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: ruDAW - promocija i novosti

Quote:
Originally Posted by misko063 View Post
Quad core-u pada cena za koji dan, pa razmislite i o tom resenju...

Mislim da i na grafiku treba obratiti paznju. Graficki procesori su postali neuporedivo mocniji od CPU-a i samo je pitanje dana kada se poceti da se primenjuju. nVidia je vec izbacila svoje razvojno okruzenje...
http://www.bench-market.com/modules....icle&sid=13581

http://www.nvidia.com/object/tesla_c...solutions.html
Razmisljamo o svemu...QuadCore je i dalje jos nedovoljno "exploatisan" u smislu iskoriscenja maksimalne teoretske procesorske snage, i onoga sto dobijate u praksi (tek nesto malo brze od dualcore masina u audio domenu). Takodje, primjeceno je da quadcore ponegdje pravi i neocekivanih problema (nekoliko nasih clanova ih je iskusilo).

Quote:
A i mislim da ste u predstavljanju "filozofije" konfiguracije malo bespotrebno izvredjali momke koji vredno rade u servisima i sklapaju konfiguracije po ceo dan.
I nisu oni krivi sto ovaj siromasni narod nema za bolje pa moraju da prave krsheve. Ali kada ponekad dobiju bolje komponente u ruke, i te kako umeju da naprave masinu koja ce da radi kako treba.
Pa mogli smo i mi tom metodom niskih cijena da krcimo sebi put (hiperprodukcijom i nekvalitetom), ali to nije nas moto. Upravo zato smo i napravili takvu prezentaciju: da bi se jasno distancirali od "shunda" i u toj ekonomsko-proizvodnoj oblasti. Ako ste se kojim slucajem nasli prozvani i povredjeni, mi vam se iskreno izvinjavamo, i evo uvazicemo vas apel kao argument ublazavanja takvog nacina prezentovanja.

Quote:
Dalje, obzirom da danas svaka ploca ima RAID i da se sve namesti za sekund, ni to nije neka mudrost. I naravno da su svi culi za RAID.
Ok...Ako ste culi, hocete li mi preporuciti najjeftinije rjesenje RAID5 sistema za PC, koji radi posao, i ne vuce se ko babastrina ?

Quote:
Najzad, danas su sve komponente unificirane, bukvalno sve zavisi od chipseta. Nikada racunari nisu bili kompatibilniji, pa je i sloziti brz racunar neuporedivo lakse. Procesori vise ne dolaze u tray pakovanjima, pa se za "probu" svakog isti mora otvoriti, pa i ta prica o biranim primercima malo pada u vodu. Najvise sto je moguce je gledati nedelju proizvodnje i po tome juriti neki procesor.
Nazalost, nemam vremena da sa tobom/vama ulazim u diskusije oko oblasti koje ne poznajete dovoljno (vidi se iz prilozenog).

Quote:
Brand name masine su skuplje najcesce zbog podrske koja se dobija, pisanog uputstva za koriscenje racunara i najbitnije, zbog autorizovanog sofvera koji ipak kosta.
Lepa je ona zvucna izolacija i ugradnja pasivnih komponenti sa poliranjem coolera, ali verujte da to danas svako zna da stavi, samo ako se zna sta se trazi...
Tako da vam je sundjer jedini adut

Salu na stranu, zivim od racunara, tj. racunar mi je od 1995 glavna alatka za rad, (mada je to postao davne 1984, samo na drugi nacin) i oduvek sam sam sebi sklapao racunar. Jednostavno, mislim da niko ne moze meni da izabere bolji racunar, jer ipak ja najbolje znam koje su moje potrebe...

Ne kazem da je los koncept, za one koji su hardverski polupismeni, sasvim je OK, ali ipak ne treba tako da pljujete Miku i Ziku....

nhf
Sklapajte sami i dalje vas racunar!...Ovo sto vi pisete ne moze biti kritika ,jer niste pomenuli nijednu manu ruDAW-a (zapravo ga niste uopste vidjeli) a vec komentarisete i "znate" kako mi treba da radimo svoj posao.

Quote:
Pa zaintrigirao me je tekst, jer tvrdi da iz iste konfiguracije moze da izvuce mnogo vecu brzinu, pa sam procitao da vidim o cemu se tu radi... I saznao sam sta? Nista posebno a to me je malo razocaralo.
Ako vec imate racunar koji je u istom cjenovnom rangu kao i ruDAW PRO (a kazete da za te pare moze mnogo bolji racunar da se uzme), i idemo na javno uporedjivanje: ako se dokaze da zaista imate brzi, stabilniji (a pri tom nijedan od racunara ne smije ni malo da se cuje...znaci testiracemo u gluvoj sobi) jaci dobicete masinu na poklon (ili 1000 eura koliko vrijedi). U suprotnom cete vi nama isplatiti 1000 eura...

Quote:
I meni ne treba vise od sat da odlucim koja je moja naredna konfiguracija... kakvih par dana covece??? Jedostavno odem na Alienware i pogledam koji chipset i procesor nude u top konfiguracijama i to je to. Pogledam sta se nudi kod nas od Asusa i po kojoj ceni, dam to svom dobavljacu da mi nabavi po najboljoj ceni i gotovo.
Dobili ste komentare ljudi koji su ozbiljni, a sve mi se cini i veci znalci od vas (jer kako vidim, po njihovim pricama imaju mnogo vise iskustva, jer su nabrojali nekoliko problema koje su susreli radeci sebi DAW, i uspjesno ih rjesili), kao sto rekoh, radite sebi masinu kako hocete...Niko vas ne tjera da citate ruDAW prezentacije, i da ne daj boze kupujete bilo sta od nas...

Quote:
Da ne pricam koje kuciste je stavljeno. Malo mi je bez veze praviti bilo koju ozbiljnu masinu u necemu sto nije Chieftec ili eventualno Cooler Master neki bolji.
Kao sto rekoh, idemo na javni "obracun". Vi sebi sastavljajte coolermaster i chieftec kombinacije, i ako budete bolji, imate priliku da brzo zaradite.

Quote:
Na kraju, ako me bas vucete za jezik, ovako, od oka, masina koju zovu ruDAW PRO i traze za nju 1100€ kod mog dilear bi kostala max 800€.
Dakle, 300 eura zarade po masini
Prvo, tacno je da je cijena ruDAWa lose iskalkulisana, i to smo primjetili tek juce (ili prekljuce ako brojimo i ovaj dan). Cijena je 1020 eura (bice uskoro ispravljeno na glavnoj stranici). Drugo, ta cifra od 300 eura je naduvana ( i zbog toga vam izricemo opomenu, jer je ocigledan maliciozan nastup...mi jesmo demokratska zajednica, ali demokratija ne znaci da svaki pametnjakovic moze pricati sta hoce, i gdje hoce) ...) Kada se u racunicu uzmu najbolje dilerske cijene, razlika u kursu, a izuzme danonocni rad ulozen u ruDAW, izadje mnogo manje od 200 (a ne 300) eura razlike (a gdje je ovdje namjerno nipodastavan ukupno ulozen rad i sredstva u razvoj i izradu ? ).

Znaci da rezimiramo: da biste uzeli 60% ruDAW PRO za 800 eura (jer skupljanjem komponenti koje su navedene na ruDAW prezentaciji vi imate samo osnov...gdje je novac investiran u probe materijala, masine za obradu, masine za proizvodnju nekih komponenti koje inicijalno nisu navede a sadrzane su, vrijeme za odabir i testiranje komponenti (i uopste otkud vama minimum 5 primjeraka procesora, memorija), novac potrosen i na pogresne i manje uspjele eksperimente, ogromno vrijeme i novac za testiranja u studijima) morate se baviti izradom racunara za svoje prijatelje, pa i poznanike (sto je navedeni subjekat vec naveo), sto znaci da morate ostvarivati promet u IT bransi od najmanje 2000 eura mjesecno), poznavati ljude (imati vezu u prevodu), imati znanje i iskustvo za otklanjanje eventualnih nekompatibilnosti, i pri tom znati i moci ubrzati masinu na 60-90% koliko je svaki ruDAW ubrzan...

I da za kraj zavrsimo ovu bespredmetnu raspravu...ruDAW je sa 1020 eura skuplji od racunara kupljenog u obliznjoj maloprodaji svega 100-150 eura, ili 10-15%. Svako ko misli da je tih 10-15% pametna usteda, neka uzme i sastavlja sebi sam komp.

diviner is offline   Reply With Quote