Quad core-u pada cena za koji dan, pa razmislite i o tom resenju...
Mislim da i na grafiku treba obratiti paznju. Graficki procesori su postali neuporedivo mocniji od CPU-a i samo je pitanje dana kada se poceti da se primenjuju. nVidia je vec izbacila svoje razvojno okruzenje...
http://www.bench-market.com/modules....icle&sid=13581
http://www.nvidia.com/object/tesla_c...solutions.html
A i mislim da ste u predstavljanju "filozofije" konfiguracije malo bespotrebno izvredjali momke koji vredno rade u servisima i sklapaju konfiguracije po ceo dan.
I nisu oni krivi sto ovaj siromasni narod nema za bolje pa moraju da prave krsheve. Ali kada ponekad dobiju bolje komponente u ruke, i te kako umeju da naprave masinu koja ce da radi kako treba.
Dalje, obzirom da danas svaka ploca ima RAID i da se sve namesti za sekund, ni to nije neka mudrost. I naravno da su svi culi za RAID.
Najzad, danas su sve komponente unificirane, bukvalno sve zavisi od chipseta. Nikada racunari nisu bili kompatibilniji, pa je i sloziti brz racunar neuporedivo lakse. Procesori vise ne dolaze u tray pakovanjima, pa se za "probu" svakog isti mora otvoriti, pa i ta prica o biranim primercima malo pada u vodu. Najvise sto je moguce je gledati nedelju proizvodnje i po tome juriti neki procesor.
Brand name masine su skuplje najcesce zbog podrske koja se dobija, pisanog uputstva za koriscenje racunara i najbitnije, zbog autorizovanog sofvera koji ipak kosta.
Lepa je ona zvucna izolacija i ugradnja pasivnih komponenti sa poliranjem coolera, ali verujte da to danas svako zna da stavi, samo ako se zna sta se trazi...
Tako da vam je sundjer jedini adut
Salu na stranu, zivim od racunara, tj. racunar mi je od 1995 glavna alatka za rad, (mada je to postao davne 1984, samo na drugi nacin) i oduvek sam sam sebi sklapao racunar. Jednostavno, mislim da niko ne moze meni da izabere bolji racunar, jer ipak ja najbolje znam koje su moje potrebe...
Ne kazem da je los koncept, za one koji su hardverski polupismeni, sasvim je OK, ali ipak ne treba tako da pljujete Miku i Ziku....
nhf