Quote:
Originally Posted by slowstar
Prodao XV 5080?
Jednu od NAJBOLJIH masina ikada izaslu, kralja bread&butter soundova...
|
Ne treba mi. Imam XP-30 (JV-2080) koji ima ugrađene 3 i još sam ja kupio 2 ekspanzije. Da se odmah razumijemo, najbolji soundovi u XV-5080 su oni sa 1080 is 2080, sve poslje toga je bezveze, zapravo rječ je o samo jednoj dodatnoj banci. Tu su još i COSM efekti koji me baš i nisu oduševili.
Ja sam ti inače teški fanatik za kompletnu JV / Super JV / XV seriju. Znam ih sve napamet, proveo sam desetljeće programirajući ih. Ostavio sam si najbolje: JD-990 i XP-30 (preko 1300 waveformova imam u njemu).
Inače svi waveformovi sa JD-990 koje imaš u XV-5080 su ti 44.1 kHz, ali ostali su ti nažalost 32 kHz. To sam nedavno otkrio sa analizatorom spektra. Ali XV-5080 i dalje nema filter kakav ima JD. JD-jev filter je neusporedivo bolji, gotovo analognog zvuka u high-endu.
Quote:
Originally Posted by roginator
a prodao si i najbolje digitalije koje si imao....XV i WS
|
Radio sam detaljne analize. Softwerska verzija WS je identična. Nema analog input, ali ne treba mi to. Da ne kažemo koliko je brže programirat soft verziju.
Quote:
Originally Posted by roginator
BTW otwori ga i pogledaj unutra mozda je trafo predvidjen za 220V..a mozda ima i switch 110/220....ja sam kupio iz usa LINN i imao je switch pa je sve radilo...
|
Eh, pa to se podrazumjeva da prvo to pogledam. Meni čak niti switch ne treba. Čim vidim da trafo ima više od 2 izvoda, sve mi je jasno. Ohm-metar u ruke i nađi namot koji ima 2.5 x veči otpor i to je to - za 240V. Tako sam prepravio večinu robe iz USA, negdje sam trebao malo improvizirat, ali sve radi.
Međutva ovo đubre ima samo dva izvoda. I da stvar bude gora, kada sam to spojio na 120V, crko mi regulator (čip) napajanja u CS-15. A bio sam siguran da će radit preko step down konvertera onog EU-USA 240->120V. Ne mogu vjerovat da razlika od 20V na primaru može sjebat čip. Inače ostatak syntha je bio odspojen i regulator je točno davao +15 i -15 na izlazu. Kako sam spojio ostatak syntha (povuko struju) tako je regulatorski dio crko. Nemoš vjerovat.
Stoga sam uzeo napajanje od Polysixa, +15 i -15 i to spojio na CS-15 i synth hvala bogu radi. Ali treba ga kalibrirati komplet. Ama baš sve je raštelano!!
Sutra idem u Elektro Sklop da mi naprave toroidni trafo za 220V za CS-15 i to je to.
@mirza: zahvaljujem !!!!