View Single Post
Old 20-07-2007, 11:29 AM   #1
Don Solaris
Pro Member

Default Cs-15

Stigla bomba!

Molim se bogu da radi. Sad prvo idem kupit trafo, po?to je synth trenutno za japanskih 100V. Potro?nja je 15W, tako da trafo mogu lagano naći. Jedino nisam siguran dali se mo?e unutra staviti trafo bilo kakve kvalitete, ili mora biti ba? za hi-fi uređaje (zbog bruma).

Sljedi standardna zamjena kondova (29 godina stari uređaj!). Zatim full kalibracija: naponi, filteri, oscilatori. Znači negdje za tjedan dana javim dal radi i stavim prve demoe online.

Kasnije ću napraviti dvije modifikacije koje su mi pale na pamet. Opcija za filtere u seriju (sada su u paraleli) i ring modulator sa potenciometrom. Zapravo tu se jo? brdo toga mo?e modificirati. Srećom leđa su mu visoka oko 15cm, ?to znači da ima dovoljno mjesta za hrpu potenciometara.

Feedback več ima (preko external input) ali ide na filter 1 - to ću modificirati da ide na filter 2 (koji je na neki način glavni, po?to u njega idu VCO1 i 2 dok u filter 1 ide samo VCO1). A switch će iči iz filtera 2 u filter 1. Ja volim da je ruting ?to kompleksniji, da mi obuhvati oba filtera.

Evo sjedi synth pored mene. Ne mogu skinut oči s njega. Nevjerovatno kako lijep design (na slikama izgleda bezveze), synth inače u gotovo praktički novom stanju (u Japanu kupljeno).

Trebam jo? vidit kolki mu je CV. Prema Mooreovom zakonu vjerovatno neće raditi na onom MIDI/CV konverteru koji imam doma.

Last edited by Don Solaris; 04-08-2007 at 05:30 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote