Thread: Akai Cd3000xl
View Single Post
Old 18-07-2007, 01:34 AM   #7
slowstar
Pro Member

Default Re: Akai Cd3000xl

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
ako cemo iskreno TAJ SAMPLER AKAI...

vrijedi vise nego ijedan VST sampler, a o soundu da ne govorim...U odnosu na PC on je ubojica... a danas ne kosta nista...

ja sam imao s3000xl i jedva ga se rijesio...nije da nije bio dobar nego imam 7 samplera pa onda,,,,noga

inace ako opet pogledas...akai je postao ind.standard zahvaljujuci S1000 seriji

i iskreno s3000xl moze puuuuno vise ali nema ni priblizno dobar sound u odnosu na s1100 , ali zato je bog za ova nova smeca od akaia.....

cita akai S1000 i 3000 formate, a moze i EMULATOR III format progutat...
sve u svemu za malo para bomba....

eto.........
Sa vecinom izlozenih stvari se apsolutno slazem, ali ima nesto sa cime ne:

Sound Akaia 1100 je midlast, bez dinamike i preagresivan, verovatno zbog takvih DA konvertera, ili okoline.
S 3000 serija je osim po mogucnostima BOLJA I U SOUNDU, osim ako se bas ne trazi agresivnost i nazalnost.
Najbolji sampler koji je AKAI napravio je Z8, i po mogucnostima i po soundu.
To kazem kao bivsi vlasnik S3000XL i kao SADASNJI vlasnik Z8 'naduvanog' do daske, koji ne zelim da prodam, i pored EXS 24, KOMPAKTA, KONTAKTA, i Giga samplera (oficijalnog) koje imam, ali retko koristim jer ih AKAI ostavlja u prasini prisutnoscu i personalitetom, a obaska sto ima i 10 nezavisnih izlaza sa efektima i EQ...
Zato, ako postoji S3000 serija (bilo koji) na prodaju, po meni ga treba kupiti obavezno najvise da bi se izbegla uniformnost i sterilnost soft samplera...
Poz. S