Quote:
Originally Posted by zvincic
meni je fascinantno kako su ljudi koji koriste PC-e realni i jedva cekaju da se rijese STARE krame, dok mac fanatici kupe tu staru kramu i jos su sretni 
|
" fan boys " ... vec rekoh ... posto mi je brat vec dugo u marketingu , lepo mi je objasnio . Postoji cela marketinska taktika kako se pravi " lovable brand " da " ovce " ( ja se izvinjavam ako se neko pronadje u ovome , ne mislim ni na koga na forumu ) i pored toga sto daju pare firmi , nose njihove kackete i osecaju se povlastenim i posebnim sto koriste proizvode od tih firmii brane tu firmu kao da su malte ne akcionari ili suvlasnici iste . Najpoznatije su Nike , Coca Cola , Mac .... i do skora Google .
Drawback kod npr Googla je sto je uzasno bio simpatican ljudima jer se borio protiv velikog Yahoo ..... i bio je jako lovable brand , dok nije toliko ojacao dosao do Yahoo a i presisao ga ..... sad vise nije toliko simpatican
Tako je isto i sam Mac om . Da se ne lazemo , minimum 80 % trzista pokriva Bill Gates i finansijski gledano Mac firma je za njega patuljak . Ali upravo zato Mac pravi takvu kampanju , da posto je manje korisnika , oni preko reklamne kampanje ubedjuju ljude da su " posebni " zato sto koriste te proizvode . Ljudi podlozni takvim kampanjama nose kackete , majce , prave avatare sa imenima svojih firmi i ponose se sto su njihovi korisnici .
U sustini , marketing je cudo ....
Pozdrav