View Single Post
Old 09-07-2007, 09:57 PM   #30
Sava
Member

Default Re: Tannoy precision8

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
LOCKWOOD monitori, koje neko pomenu na ovom threadu, su primer kako moze da se napravi LOS monitor sa TANNOY drajverom. to su monitori u transmission line kutijama, sa QUAD pojacalima, u basu NISTA NE VALJAJU, lenji su i "muljavi" kao i cuveni PMC monitori, kod kojih je sve ispod 100hz LAZ I PREVARA, to tvrdim pod moralnom odgovornoscu, jer je transmission line POGRESAN PRISTUP kod pravljenja monitora - BASS je fals, i lenj, i NISTA NE VALJA (malo radikalno, ali moje misljenje)
Ti si u pravu gledano sa dana?nje distance. Ta Tannoy serija zvučnika je konstruisana pre vi?e od 35 godina kada se mnogo manje znalo i tehnolo?ki moglo. Taj zvučnik je imao problem sam sa sobom jer je davao potpuno različit tip zvuka u basu i visokim. Kvalitet mu je bio ono ?to sam naveo u prethodnom postu. Samim tim ni Lockwood nije mogao da napravi mnogo dobar monitor. Ali reci mi koji si bolji monitor imao u to vreme? Imao si aktivne Humele kojima i dan danas skidam kapu, ne?to od JBL-a i uz Telefunken jo? neke koji nisu bili ?ire poznati, uglavnom američkog porekla. Tada?nji tonci su savr?eno poznavali mane Tannoya i uspe?no ih korigovali. Dovoljno je poslu?ati radove stare rock ?kole tog doba i uveriti se u tačnost napisanog.

No sve to nije tako bitno. Tannoy, KEF, JBL i jo? neki su istorijski konstruktori i proizvođači zvučničkih jedinica i kutija pa je i logično da imaju i vrhunske proizvode u svojoj gami, a uglavnom ?ive od konzumne elektronike. Sve ove firme su ulo?ile gomilu novca u istra?ivanja, ne bez razloga.

A kada su već pomenuti Dynaudio zvučnici najbolje od pasivnih kutija ?to sam imao priliku da čujem je sa njihovim komponentama, mali bas-refleks dvosistemci sa nekih 16 cm basom i onim ogromnom visokotoncem (skleroza čini svoje, ne sećam se oznaka jedinica). Takve zvučnike je proizvodio i sam Dynaudio po ceni od vi?e hiljada maraka, ali i Englezi po jo? većoj ceni. Jedan par ima Pink, a jedan par se nalazi u stanu mog drugara i gonjeni parom Brystona rade zaista dobro. On ih koristi za Hi-Fi.
Sava is offline   Reply With Quote