Re: Tannoy precision8
Evo i ja da ponovo nesto kazem, nadajuci se da ne smaram.
Volim TANNOY zvucnike, ali samo one "prave" koji imaju Dual Concentric drajver, tu naravno ne spadaju oni amaterski kao sto su REVEAL, MERCURY i slicni, koji imaju "odvojene" woofere i tweetere, jer to onda i nije neki Tannoy, cak mislim da postoje druge firme koje takve 'normalne' zvucnike prave bolje od TANNOY-a. Osnovni razlog zbog koga se dosta ljudi opredeljuje za TANNOY je upravo taj D.C. drajver, koji uz naravno kvalitetnu skretnicu, ili jos bolje Bi-amplifikaciju, daje neverovatno dobru faznu ispravnost, sto rezultira fantasticno dobrim stereo imageom, kao i jako dobro izrazenim planovima napred - nazad, sto je moguce SAMO kod koaksijalnih, ili jos bolje koincidentnih sistema, koji naravno, imaju i svoje mane, ali znajuci za iste, mozemo da dobijemo dobre rezultate.
Upravo zbog toga i kod nas postoje ljubitelji TANNOY monitora kao sto su Vlado Georgijev, Ivan, OFF, Misa Hajduk,moja malenkost, i jos mnogi drugi.
Napominjem iz licnog iskustva, kada se radi o pasivnim TANNOY monitorima, da su VEOMA osetljivi na izbor pojacala, kao i na polozaj u reziji, narocito kod vecih modela
12 i 15 incha. Veoma dobar rezultat sam cuo u kombinaciji sa BRYSTON, i FM Acoustic pojacalima, a iznenadjujuce dobro je svirao i sa SANSUI kucnim HI - FI pojacalom, mislim da je bio AU 919 ili slicno, neki stariji model.
LOCKWOOD monitori, koje neko pomenu na ovom threadu, su primer kako moze da se napravi LOS monitor sa TANNOY drajverom. to su monitori u transmission line kutijama, sa QUAD pojacalima, u basu NISTA NE VALJAJU, lenji su i "muljavi" kao i cuveni PMC monitori, kod kojih je sve ispod 100hz LAZ I PREVARA, to tvrdim pod moralnom odgovornoscu, jer je transmission line POGRESAN PRISTUP kod pravljenja monitora - BASS je fals, i lenj, i NISTA NE VALJA (malo radikalno, ali moje misljenje)
Pozdrav, sve najbolje u lovu na dobre monitore (sto je uglavnom stvar ukusa, jer dobar monitor ne postoji)
Last edited by slowstar; 09-07-2007 at 07:37 PM.
|