Thread: Jedna balada...
View Single Post
Old 08-07-2007, 06:57 PM   #28
slowstar
Pro Member

Default Re: Jedna balada...

'ajd' i ja da kazem nesto, valjda imam dovoljno iskustva i godina.
Komentari o "falsu" apsolutno ne stoje. To peva covek, ljudsko bice a ne software (i to uglavnom piratski)
Pesma je DOBRA (to vam tvrdi osoba koja ih je preslusale u petocifrenom broju, a i bio clan zirija skoro svih festivala u nasoj bivsoj velikoj domovini, sa izuzetkom mozda kajkavskih popevki)\
Rekao bih cak, da je aranzman 80% na mestu, cak tvrdim, da je za ovakvu melodiju i malo "Pretvrd" - tojest rokerski, mada se Joe Cocker ne bi slozio samnom. Jedino sto malo bode, to je nedosledna i malo neznalacka upotreba gudaca, koji osim toga sto sample nije bas najbolje izabran, ni kontrapunktalno nisu bas najbolje tretirani, mada je pristup uglavnom korektan.
Ponavljam, pravog "falsa" NEMA!!!, pogotovo ne takvog koji bi zahtevao Autotune Melodyne pristup. Umesto toga, ja bih mu dao malo sladunjavog Lex-like reverba, (dakle nikakva konvolucija) i to vrste large hall ili big vocal plate, sa duzim pre-delay, umnozio bih pratece istanji bi ih (kao kvalitetan panasonic telefon, samo metaforicno govorim) i dodao jednu do dve "zenke"
Hammond ne bih ni takao, posto je farba odlicna, takodje i bubanj je vise nego adekvatan, gudace "obogatio" dodao malo "marcata" u refrenima, smislio bolje kontra melodije, i malcice "zasladio" nekim zvoncicima (bells) kao i neizbeznim lepim Rhodes pianom sa hexa-chorusom (ima na Rolandima kol'ko hoces) i ako sam bas cepidlaka, promenio po neku sitnu harmu, molska subdominanta je pozeljna, ali moze lepse da se do nje dodje, zar ne?
Inace, ponavljam, ne ulazeci u estetiku texta, u koji se ne razumem, PESMA JE VRLO DOBRA, BRAVO ZVINCICU!!!

Last edited by slowstar; 08-07-2007 at 07:01 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote