vec sam postao odgovor na ovo al je post nestao preko noci.. :o twilight zone .. mozda sam zaboravio post nego samo stisno preview.. (kreten)
al dobro, iz drugog pokusaja:
1984 KORG
Poly800 (a sanjao sam o OBXA), doba Mike Odlfielda itd. programirao sam poly i nasnimavao ga na Revox i Uher ping-pong do besvjesti, nebi li postigao zvuk Tangerine Dream-a sa "Exit" albuma. (ta opsesija traje na neki nacin i danas..

). imao sam tada i bratov Hammond X5 & Autovari64, i Forster klavir koji sam snimao kroz chorus i delay..
1985 Yamaha
DX7 - malo sam ga editirao, preseti i vise neke slucane alien fx soundove. zvona i marimbe su bile zakon. Yamaha RX-15 drum machine. pocetkom godine izlazi Roland JX-8P, sviram ga u ducanu i tanak mi je s polifonijom - sanjam da Roland izda nekakav "JX-10P" sa duplim JX8P unutra i split/layer.. i kad gle ti ovo, iduce godine izadje JX-10..
1987 nakon 2 god slinjenja .. napokon uzimam
JX-10. dugo godina bio mi je glavna pila. krajem 80tih sa JX/DX sam radio nekakav 4AD dark ambient.
1989
Proteus 1. poceci aranziranja i multitimbral sekvencinga. Master Tracks Pro na AT286@8MHz (yeaaahh).
1991 Roland
MKS70 i
R8m drum module sa 808 card.. radim new age i pokusavam skuziti rave i dance,,:o
1993 Roland
JD990 - programmer's dream masina. prvih mjeseci samo sam se zabavljao programingom, nikakve muzike.. i dan danas sluzi odlicno u miksu.
i to bi prvih 10 godina..