View Single Post
Old 05-07-2007, 07:51 PM   #8
gorjan
Senior Member

Default Re: pravila pri usnimavanju vokala, ak. gitare, basa

Quote:
Originally Posted by RetroMan View Post
Za vokal je (uglavnom) najbolje da potpuno izbegnes refleksije, mozda ti je dovoljno da stavis 2 panela u V i mikrofon da je usmeren ka unutrasnjosti V, tako da pevacu, kad stane ispred mikrofona, ti V paneli budu iza ledja. To naravno pod predpostavkom da koristis cardioid (bubreg) mikrofon koji jako malo zvuka hvata iz sebe, a paneli sprecavaju refleksije sa njegove prednje strane. Ako mozes nesto da okacis i iznad pevaca, jos je bolje. E sad, instrumenti su druga prica i tesko je savetovati dok se ne vidi prostorija, ali u principu za snimanje akusticne gitare dobro dodju drveni zidovi, ako ima i malo kamena bice super za bubanj, za gudace... uf, da ne pocinjemo.

.
E to je to! Hvala ti na odgovoru, vidim da znas materiju. Meni i jeste najbitnije snimanje vokala, tako da mi svaki savet veoma znaci. Tvoja prica se poklapa sa jos nekim iskustvima. Zanimljivo je i ovo sa akusticnom gitarom i sa drvetom, nisam to znao.Bubanj mi nije zanimljiv, al mi je zanimljiv ak. bas.Pretpostavljam da je tretman sobe za snimanje basa najkomplikovaniji zbog gusenja niskih frekv?
gorjan is offline   Reply With Quote