Thread: Plava Ciganko
View Single Post
Old 04-07-2007, 12:08 PM   #39
Sandy
Banned

Default Re: Plava Ciganko

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
sandy, niko te nije napao pa stoga... jasno je da je citava generacija rokera presla u narodnjake da bi prehranili svoje porodice ali ne govorim samo (kao ni sumanut) o umjetnickoj vrijednosti nego o tome kako ta jebena muzika zaglupljuje nase mlade narastaje i stojim iza svega sto je sumanut rekao.
mene samo zanima ako neko hoce da odgovori: DA LI VI MISLITE DA JE TAKO?

nema brate zdrave kritike... zato je zivi haos, seci usi, krpi dupe... i u krug...
1. istina je da mene niko nije napao, ali kao ?to ti smatra? da je u redu da zastupa? svoj stav, tako i ja smatram da je u redu da zastupam stav pristojnosti - jednostavno sam smatrala da ste se pona?ali nepristojno prema čoveku

2. Ja lično nisam pre?la u narodnjake. Da, snimala sam neke od njih i mogu odgovorno da ti tvrdim da tu ima sjajnih muzičara. Samo da vidi? kakvi su instrumentalisti dolazili iz Narodnog orkestra Radio Beograda - to je da ti pamet stane. Među rokerima ili klasičarima takvih instrumentalista gotovo da nema.

3. Za zaglupljivanje je potrebno mnogo vi?e od malo narodne muzike. Nemoj opet pogre?no da me shvati? - ne potcenjujem njen subverzivni uticaj. Ipak, mora? da prizna? da MTV nije ni?ta manje subverzivan, ni mnoge serije koje se vrte, domaće ili strane, način na koji se stvari predstavljaju u medijima i najva?nije - način kako se deca roditelja pona?aju!
Narodna muzika je samo jedan mali deo slagalice.

4. Getoizacijom neke vrste muzike će? nabr?e doprineti njenoj popularnosti. Hrvatska je očit primer - tamo su narodnjaci odavno isterani sa televizije i glavnih radio-stanica, pa im omladina slu?a narodnjake vi?e nego ikada!

5. Nije zdrava kritika kada čoveku na konkretno pitanje odgovori? sa (parafraziram) "ti si glup, i muzika ti je glupa i ?ta tra?i? ovde". To je čista nepristojnost.

6. I da, vi?e puta sam rekla. U mojoj kući se ne slu?a Grand i ne pu?tam to svome detetu jer mislim lo?e o tome. Ali neću moći doveka da ga ?titim od toga praveći se da to ne postoji. Mogu samo da mu ponudim alternativu, jer mislim da je u tome ključ.

Dakle, potrudite se da ponudite alternativu, ja se svakako trudim
Sandy is offline