Vidis, da ne bi njega mi bi i dan danas filozofirali po forumima i ne bi znali kako je to na divljem zapadu. Hvala ti jos jednom sto si nam otvorio oci, ja pojma nisam imao da se sve radi za pare i da zivimo u potrosackom drustvu.
Za vecinu i nije nista bolje nego da budu kao one baterijice u matrixu ...
Radis, radis, radis, onda vratis sve sto zi zaradio istim onima koji su ti te pare dali, pa onda jovo nanovo. Jos se time i ponse
Quote:
zasto ima toliko izfrustriranog naroda koji jedva ceka da krene u neko napadanje, pluvanje, pametovanje i filozofiranje????
|
Zato sto zivimo u raspalom potrosackom drustvu. Sta vidis na vestima sem demonstracija antiglobalista i nezadovoljnih radnika?
Quote:
Mesta ima za sve - ionako je vrlo mali procenat ljudi koje zanima muzika i koji kupuju muziku, tako da definitivno ima mesta za sve i jos za toliko drugih novih boljih itd,itd.
|
Ko prica ovde o potrebi za nekim mestom? Meni da mesta treba ja bih ga napravio.
Quote:
Ako niste shvatili - muzika je biznis. Music Biznis!!! Sve se vrti oko prodaje i neko zaradjuje na tome...
na muzickim casopisima koji rade intervjue sa poznatim muzicarima / producentima, koji reklamiraju razne sprave - koje opet mi kupujemo (misleci da ce nam bolja biti muzika zbog toga)...gde su Mac i PC kompjuter i kartice i diskovi..opet sve za muziku. Niko nece u tim casoopisima da spomene da vam dzabe taj i taj plug in ili CD ROM, jer tu nema vise mnogo para za mnogo ljudi (nego manje para za vrlo malo ljudi!!), jer ce onda opasti reklame i tiraz itd...
|
Muzika je umetnost. To sto postoji Hollywood koji pravi proizvode, ne smeta Kusturici da osvaja svet sa svojom umetnoscu. Ti ako pravis proizvode nemoj da projektujes to na sve ostale.
Quote:
A gde su ostali u lancu koji imaju veze sa muzikom - studiji? Stamparije ploca / CDa, izdavaci...svi rade za pare!! Roba mora da se proda, da bi se okretali tockici sistema..turbo / soul / rap / heavy..bilo sta - samo da se prodaje.
|
A sto bi se tockici sistema okretali? Kome taj sistem donosi dobro? Tebi? Meni? Ko profitira od ovakvog sistema, reci mi kad sve znas?
Quote:
A na treba zaboraviti da skoro sve velike disko kuce imaju i hardware kompanije. Sony na pr...izbacuje muziku, da bi masa mogla da kopira istu na njihove blank CD ili DVD diskove, hard drives , mp3 playere itd...slusa na njihovim pojacalima, gleda filmove (kopirane) na njihovim plejerima itd..
|
Dakle, ko profitira od svega toga? Zasto ti branis sistem u kome si nista vise nego rob koji je primoran da radi i ono sto ne zeli da bi mogao da prezivi?
Kakvo crno filozofiranje prijatelju, od ovoga tesko da moze realnije.