Quote:
Originally Posted by roginator
mozes jaje s formantima i na FS1R
|
Jeste, ali ovo je JD-990.
Quote:
kako trosit vrijeme na gust kad nemas kaj delat pa JAJE
|
eh, 2 i pol minute posla.
Quote:
da probam moze...samo nemam sad vremena jer puno radim
|
Ma ne treba bato, "jaje" je bila čista zajebancija.
To su ti spada pod višu sintezu (kao što imamo i višu matematiku). Teoriju oko izrade takvog zvuka ili znaš ili ne znaš. Ne isplati ju se probavat, jer bi se nepotrebno mučio, a postupak nećeš naći ni u jednom manualu...
Eto malo zajebancije nikad ne škodi. Na kraju krajeva, bio si mi jedan od mentora tamo davne 95-te. Nismo ja i frend (kojemu si bio rukovodioc u osnovnoj školi, heh

kapice,

marame) samo dolazili sliniti po onim synthovima kod tebe. Naučili smo mi tamo puno dobrih stvari. Pa kad smo več kod zajebancije pogledaj još jednom gornju rečenicu:
"možeš jaje s formantima i na FS1R"
i zamisli da smo recimo u tramvaju okruženi hrpom ljudi.
Da stvar bude bolja, meni i onom frendu se to često dešavalo. Npr. idemo iz škole (tamo 93-ca, 94-ta) i pričamo o izradi nekog zvuka, kako ga dobit i sl. Pošto nismo imali para za sampler onda smo sve morali rješavat na JV-90.
Kao što znamo taj synth je mrvicu "under powered", tako da kad složiš kick drum preko pitch envelope od 808 wavea u drum setu, onda ti ponekad taj kick "preskače". Međutim frend je skužio da kad napraviš taj kick u Patch-u (izgovara se Peč) onda ne preskače. U to vrijeme večina ljudi kod nas, pa tako i mi, kick drum smo zvali "noga". Pazi sada rečenicu (pišem fonetski):
"Ej, Tomo skužio sam!!" - čuje se glasan povik u tramvaju
"Staviš nogu u Peč i onda ti ne preskače!!"
A škvadra okolo nas pogleda kao da smo neki bolesnici ili pervertiti.