Ja sam dugogodisnji korisnik vindowsa, sad ce skoro decenija i u poslednjih 5 godin, svaki put kada bi se nesto desilo shvatio bih da sam ja kriv za to.
Potpisujem, da na mom laptopu, koji ima nalepnicu da je pravljen za XP, XP jednako stabilan koliko i OS X na macbook.
Takokdje sam probao OS X na svom laptopu i rusio se, a imam identican hardver kao noviji mac book (c2d). Dzaba brand name hw i os ako na njega nabacate 500 crackovanih plugina. Koliko sam uspeo da primetim, mnogo cesce na winu pucaju same aplikacije, nego sam win. Nije mi jasno zasto ljudi za to krive win. Instaliraju drajvere i hw, od kojih pola ne prodje microsoftov digitalni potpis, cak se i bune i kazu da je monopolisticki sto je microsoft to uveo, kao hoce da dozvoli samo odredjenima da prodaju hw za njih, a onda im odjednom win kriv sto ne radi sa svakom kombinacijom koju su ljudi mogli da izmisle
U nasoj zemlji je prvo losa struja, ljudi stavljaju napajanja od 5 eura, memoriju od 10 i ploce od 15 evra, a sve to zapakuju u kuciste u kome je protok vazduha jednak nuli, na to pera i mika "nasteluju" windows, natrpaju sve programe za koje su ikada culi i udri

Pa pravo cudo je sto taj OS uopste radi.
Ja mislim da ne postoji stabilnost ili nestabilnost Windowsa. On moze da ima bagove ali ne tolike bagove da se sistem rusi ili gubi podatke radi toga. Mislim da nestabinost moze jedino doci iz nestabilnog hardvera i nestrucnog rukovanja.
Najsmesniji su mi ljudi koji za BSOD krive Windows!

Win vidi u cemu je problem, ispise im, a oni nepismeni ne znaju da procitaju sta nije u redu i onda im win kriv sto im je sve zasvakao ali oni ne znaju da procitaju
Aj da ne davim vise ...
Jedno bih mogao izvuci kao zakljucak svoga iskustva, a to je da je za coveka koji ne zna sa racunarom bolji MAC, dok je za nekoga ko zna, potpuno svejedno na cemu radi. Naravno ne pricam ovde o HW/SW razlikama.
Sto se tice testa, voleo bih da uzmem aktivno ucesce u organizaciji i realizaciji ukoliko bude bilo mesta. To bih mogao iskoristiti za projekat na faksu, bas bi mi koristilo ...