Quote:
Originally Posted by Bota
Evo moje kratke opservacije na problematiku. Moj klavijaturista je imao prije par mjeseci dilemu koju spravu da kupi. Odavno se loži na Motifa ali ga nije bilo ovde kod nas po prodavnicama (trebalo se poručiti) pa je u jednom momentu u opciji i bio Fantom. Na kraju je kupio Korg Triton Studio jer ga je dobio prilično povoljno.
Elem, ostala je dilema da li je trebao uzeti ipak Fantoma (naročito kad sam mu ja prenio koliko ovde ljudi hvale tu klavijaturu) tako da se došlo do razmišljanja da je proda i uzme nešto drugo...ja se već spremao da okačim oglas na Rumskom kad ispade nam jedna svirka zajedno sa Tošetom Proeskim, i gle slučajnosti, njegov klavijaturista svira Fantom X7. Moram vam priznati da je već na samoj tonskoj probi Fantom izlazio dosta lošije od Tritona. Nekako su mu boje skroz ''iza'', blago zamućene i nedefinisane dok se kod tritona uvijek osjeti neka prirodnost u zvuku, čuje se ''drvo'' iz kutija. Klavir kod Tritona je stvarno dobar i tu se očekivala razlika ali razlika kod ostalih farbi nas je stvarno iznenadila. Triton, za razliku od Fantoma, prolazi kroz miks koliko god da je pojačan, prosto ga reže, ima tu prezentnost dok je Fantom stalno iza.
Znam da je teško davati neke generalne zaključke na ovakav način, razlika je i u stilu svirke između nas i njih ali s druge strane, slušao sam i njihovu verziju ''Here I Go Again'' i ''Is This Love'' od Whitesnake (koje i mi sviramo) i opet je utisak isti, Korg zvuči bogatije od Fantoma.
Opet kažem, to je vjerovatno i stvar ukusa, svakome leži nešto drugo. Za kraj da spomenem, klavijaturista je odustao od prodaje Tritona...što je i bilo za očekivati 
|
Meni bi ta prica bila logicna da je kontra, posebno klavir, kod korgovih workstationa, od Kulina Bana pa do danas, ne secam se dobrog klavira.
Opet, ne sumnjam ni u to sto ste culi, ali mi najlogicnije objasnjenje, da je taj klavijaturista koji ima x7 nesto majstorisao po njemu i sj.... farbe, odnosno, lose ih podesio za live
Ps, ja imam Tritona, ali....