View Single Post
Old 27-06-2007, 06:45 PM   #17
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default Re: Novi UAD plugini

evo, ja sam ih upravo uzeo oba. nisam mislio nastavit tradiciju kupovanja svega sto uad izbaci, jer dosta toga sto sam do sad uzeo nikad ne koristim a pitanje i hocu li. ipak nakon dva dana prckanja zakjucio sam da se isplati imat ova dva alatica.
ne mogu ove spravice usporedjivat sa originalnim hardwareom jer hardware nikad nisam ni vidio a kamoli radio na njemu, pa ih tretiram samo ko nova dva alata u kolekciji i usporedjujem sa ostalim pluginovima.

la3a je na prvi pogled isti ko la2a ali upotrebljiviji. komprimira 7db a da ne osjetis. proba san ga na glavnom vokalu i radi odlicno pogotovo u brzim i dinamicnim pjesmama di treba vokal dobro stisnut (a da ga ne zadusi), pa i na rapu.
la2a je malo fjakast i cini mi se pogodniji za baladice.
dakle, la3a brze ukjucuje i otpusta nego la2a pa mi odlicno zvuci i na udaraljkama, na basu, na akusticnim gitarama i el. gitarama...

88rs nece nikoga bacit na guzicu iako se radi o korisnom alatu. mislim da mu je najveca prednost sto malo trosi pa ga se moze koristit u vise kanala di trebaju neke (sitne) intervencije. na glavnom vokalu jos nisam dobio neke rezultate ali me odusevio na backovima (koristio sam gotov preset) koje gurne nazad u mixu i lipo ih prosvijetli i stisne. inace mi se cini pogodan za tretiranje 'manje vaznih' traka u mixu di treba preciznost a ne neki karakter i 'carolija'. posebno mi se svidja eq jer je njezan po zvuku a precizan. za obojit akusticne ritam gitare, backove, padove, overheadse i sl. dusu dalo.

eto, to je neko moje zapazanje u dva dana ali upoznat cemo se mi jos bolje.