Quote:
Originally Posted by sgracanin
Nemam ništa protiv NT2A, ako pročitaš moj prvi post, videćeš da sam rekao da je NT2A bolji od Behringera (bar 1000 puta).
U direktnom poređenju, kad postaviš nekoliko mikrofona, čuje se razlika između svakog mikrofona, jer svaki ima svoju karakteristiku.
Na te priče "mi smo koristili SM57 za vokale, i uvek je bio jedan take..." ne dajem više ni pet para. Ja lično sam bio prisutan kada je Mariah Carey pevala vokale i napunila 24-vorku sa tejkovima koristeći "The Tube" od AKG, i posle su pričali kako je glas usnimljen live, sa shure mikrofončićem... lažu kao navijeni. U New Yorku sam video mnoge stvari koje su poljuljale moju admiraciju prema "velikim" imenima, tako da sam ponekad možda i previše sarkastičan ili možda čak previše ignorišem koliko ljudi idealizuju PR bullsh*t i veruju takozvanim facama...
No offense... peace?
|
Sto se toga tice, bolji od B2 hiljadu puta, neznam odakle ti takve biserne ideje... mene licno boli dupe... ja koristim B2 i to ne PRO, vec onaj matori od pre 5-6 godina i jos mi niko nije rekao da mi ne valjaju vokali (i to pevaci koje mnogi smatraju medju najboljima u zemlji)... na protiv, bez obzira sto ti sa tim ne bi ni na Skype.
NT2A coveku predlazem jer je dobar mic (za te pare), a na boljem glasu, posto se cesto na to sa cim se radi ne pristupa iz ugla slusanja, vec gledanja i poredjenja sa napamet naucenim tekstovima i sve to pomalo lichi vise na klince schminkere u petom osnovne, vozenje dzipa po gradu itd., nego na muziku... , a pretpostavljam i da je NT2A malo kvalitetnije izrade nego B2, tj. da su manje sanse da se mesec dana nakon kupovine raspadne. Moj B2 se nije raspao i i dan danas je ziv i zdrav, evo vec oko 5 godina, ali pretpostavljam da kod tih zutaca tako nesto nije iskljuceno, jer imaju losu kontrolu kvaliteta i ne biraju previse materijal od kojeg se radi.
Ako za SM57 i SM7B lazu u svojim izjavama neke od najvecih zvezda na svetu, ako laze Rick Rubin, Bob Rock.... uhhh... mucno za slusati... opet nas mentalitet... svi su glupi, jedino Srbin zna...

Nista cudno... od "najvidjenijih" nasih "producenata" sam imao prilike da slusam o lose odradjenim albumima od globalnog znacaja, kako je sve to smece i bez veze, a potom mi isti taj predsavlja svoja ethno-dzihad dela kao najveci domet muzike u kosmosu...

Vec rekoh... mene licno boli dupe za takve pricice... neka radi i misli ko i sta hoce... Kome je drago da na muziku gleda kao na Reebok, ili Nike patike, neka gleda tako...
Kakav Peace coveche? Nisam ja sa tobom u ratu, a ni sa bilo kim drugim. Ovde dodjem zbog svojih prijatelja na forumu i da bih eventualno nekome izasao u susret, ukoliko je to u mojoj moci. Cela ta vasljiva prica "kome je koliki" me se ni najmanje ne tiche, jer... imam svoj posao i gledam svoja posla... Nista ne prodajem i ne reklamiram.
Neka decko kupi sta hoce, a zahvaljujuci "konstruktivnosti" i tripu "svaki ciga svoga konja hvali" , najpametnije bi mu bilo da pogleda Gearslutz...
Nece me biti nekoliko dana, posto putujem, ali... eto, koristim priliku da ti se izvinim sto sam se drznuo da kazem da mi se NT2A vise svidja od C-4000 i da bi moj izbor izmedju ta dva mic-a bio NT2A...